Головна Новини Суспільство події У Маріуполі катастрофічна ситуація із санітарією: в місті можуть виникнути епідемії
commentss НОВИНИ Всі новини

У Маріуполі катастрофічна ситуація із санітарією: в місті можуть виникнути епідемії

В Маріуполі немає нормальних санітарних умов для життя

28 квітня 2022, 13:05
Поділіться публікацією:

Мешканцям Маріуполя, що перебувають на території міста й не можуть евакуюватися через те, що окупанти не припиняють вогонь і не відкривають гуманітарних коридорів, загрожує ще одна смертельна небезпека. Про це заявив міський голова блокадного Маріуполя Вадим Бойченко.

У Маріуполі катастрофічна ситуація із санітарією: в місті можуть виникнути епідемії

Фото Телеграм Маріупольська міськрада

Мова йде про епідемії інфекційних хвороб через антисанітарію в населеному пункті. Через відсутність каналізації, централізованого водопостачання, поховання трупів, що залишаються під завалами, в місті можуть виникнути епідемії холери та дизентерії. До того ж у містян закінчуються запаси питної води та харчових продуктів.

Хвороби загрожують близько 100 тисячам маріупольців, наголосив чиновник. Тому він наголосив, що необхідна повна і негайна евакуація українців з міста. Адже окупанти постійно обстрілюють Маріуполь й не дозволяють ані евакуюватися, ані передати гуманітарну допомогу та й самі не надають цивільним гумдопомоги у вигляді продуктів чи ліків. Такі дії окупантів свідчать про порушення ними міжнародних документів щодо поводження з цивільними під час збройних конфліктів, тобто вчинення воєнних злочинів.

За словами заступника командира полку "Азов" капітана Святослава Паламара, вночі на 28 квітня захисники Маріуполя потерпали від колосальної кількості авіаударів, фосфорних бомб, ракет, артилерії. Військовий вкотре звертається до влади, міжнародних організацій та іноземних партнерів з проханням зробити все для відкриття коридорів.

Як повідомляв портал "Коментарі", на південному фронті ЗСУ завдали значних втрат ворогу та відбили атаки. Окупанти здійснили атаку біля Новогригорівки та дві — поблизу Олександрівки. Ворогу не вдається наступати в бік Миколаєва, українські військові тримають оборону.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/mariupolrada
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини