Кількість окупантів у Запорізькій області зростає: у ЗСУ розповіли, до чого готуватися

ЗСУ пояснили, чому не потрібно турбуватися через 90 000 окупантів у Запорізькій області

Зосередження на території Запорізької області близько 90 000 окупантів не повинно викликати занепокоєння, тому що йдеться про весь особовий склад, включаючи тимчасово окуповані міста. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів речник оперативного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій.

Спікер ЗСУ зазначив, що цю цифру потрібно сприймати "в контексті", і ці величини є відносними.

Дмитро Лиховій нагадав про інтерв'ю головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського для The Guardian, у якому той оголосив загальну чисельність військ РФ в Україні – це 520 тисяч.

"Відповідно, якщо поділити на різні напрями, то очевидно, що 90 000 у Запорізькій області – це цифра, яка не дає особливих приводів для занепокоєння, тому що йдеться про всю оперативну глибину російської оборони у Запорізькій області", – сказав Лиховій.

Він зазначив, що на території області росіяни мають свої фортифікації, окуповані міста і порти, зокрема Мелітополь і Бердянськ.

"Це не те угруповання, яке зосереджується для наступу. Я постійно наголошую, що ознак формування наступального угруповання у Запорізькій області немає, як і в Херсонській. Але ми спостерігаємо, ми відстежуємо якісь невеликі рухи", – сказав він.

Дмитро Лиховій додав, що приріст особового складу РФ на 2000 рік у Запорізькій області – це небагато, бо в окупантів відбуваються ротації.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Сирський розкрив плани ворога: до якої чисельності РФ має намір збільшити свої війська в Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло - яку тактику РФ використовує для переговорів з Україною: де може активізуватися.