Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кількість обстрілів України може зменшитися: британська розвідка розповіла про успіх ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Кількість обстрілів України може зменшитися: британська розвідка розповіла про успіх ЗСУ

Британська розвідка назвала наслідки успішних ударів по російським авіабазам

28 червня 2024, 12:45 comments1277
Поділіться публікацією:

Останнім часом українські війська завдали серію успішних ударів по російських авіабазах, з яких запускали дрони. На якийсь час Росія буде змушена скоротити кількість запусків і, отже, кількість ударів територією України може на якийсь час скоротитися. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому зведенні Міністерства оборони Великобританії у Х (Twitter).

Кількість обстрілів України може зменшитися: британська розвідка розповіла про успіх ЗСУ

Дрони-камікадзе "Shahed". Фото: з відкритих джерел

У зведенні йдеться, оскільки Україна впоралася з планами Росії встановити контроль над повітряним простором над Україною, Росія була обмежена у своїх можливостях використати свої значні сили швидких реактивних літаків та бомбардувальників.

Щоб подолати цей недолік, Росія почала сильно залежати від широкого використання щодо недорогих безпілотних літальних апаратів (БПЛА). Вони використовувалися для перешкод для української ППО та атак на цілі як військові, так і цивільні, за межами досяжності її артилерії.

Британські фахівці зазначають, ВМС України та СБУ 21 червня повідомили, що завдали удару по 726-му російському навчальному центру ППО на аеродромі Єйськ, Росія. Ця база є однією з щонайменше п'яти, з яких Росія завдає ударів БПЛА по Україні. Повідомляється, що внаслідок цього удару було знищено 120 БПЛА різних типів та поранено 9 осіб.

За даними британської розвідки, у короткостроковій перспективі ці удари призведуть до деякого порушення здатності Росії використовувати БПЛА для завдання ударів по цілях глибоко на території України з цих місць.

"Існує реальна ймовірність того, що Росія розосередить свої операції з БПЛА за менш уразливими базами, і, отже, вплив, ймовірно, буде тимчасовим. Цілком імовірно, що Україна скористається своїми недавніми успіхами і продовжить кампанію боротьби з БПЛА на шкоду Росії", — зазначають у Міноборони Британії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росії доведеться ухвалити непросте рішення у війні: британська розвідка заінтригувала прогнозом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини