Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кілька днів або тижнів: втрата важливого міста на Донбасі є питанням часу
commentss НОВИНИ Всі новини

Кілька днів або тижнів: втрата важливого міста на Донбасі є питанням часу

Росіяни застосовують тактику оточення міста, змушуючи оборонців відступати з Вугледара.

25 вересня 2024, 21:40
Поділіться публікацією:

 ЗСУ, ймовірно, почали поступово виходити з Вугледара через інтенсивні дії російських військ, які продовжують наступ на флангах міста. Співзасновник аналітичного проєкту Deep State Руслан Микула в коментарі для "Суспільне" зазначив, що окупація міста – лише питання часу.

Кілька днів або тижнів: втрата важливого міста на Донбасі є питанням часу

Бої за Вугледар (фото з відкритих джерел)

За його словами, російські війська ведуть штурмові операції для оточення українських сил у Вугледарі. Ворог намагається взяти під контроль трасу з Богоявленки до Вугледара і вже просунувся в районі Новоукраїнки. Особливо складна ситуація спостерігається біля Водяного, де російські війська захопили приміщення шахти №3. У самому місті також зафіксовано просування російських підрозділів, про що свідчать відеоматеріали з російськими військовими на околицях Вугледара.

Микула наголошує, що подальша втрата міста залежить від темпів наступу російських військ і може відбутися впродовж кількох днів або тижнів. Після окупації Вугледара російські війська, ймовірно, просуватимуться на північ у напрямку Курахового, щоб оточити місто з півдня і півночі.

Також він зауважив, що Курахове є важливим логістичним центром, що робить його стратегічно значущим для подальших дій окупантів.

Начальник Донецької обласної адміністрації Вадим Філашкін додав, що у Вугледарі досі залишаються понад сотня цивільних, які відмовляються від евакуації, незважаючи на загрозу окупації.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що яке наступне місто опиниться під загрозою окупації. Збройні сили України можуть бути змушені залишити Вугледар до 10 жовтня, про це в ефірі "Еспресо" сказав військовий експерт і колишній співробітник СБУ Іван Ступак. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини