Головна Новини Суспільство Війна з Росією Катерина Левченко: Росію потрібно виключити з миротворчих операцій ООН
commentss НОВИНИ Всі новини

Катерина Левченко: Росію потрібно виключити з миротворчих операцій ООН

Росія повинна бути в чорному списку країн, які не мають права на миротворчі місії

сьогодні, 16:15
Поділіться публікацією:

Україна наполягає на тому, що Росію потрібно виключити зі списку країн, які можуть брати участь у миротворчих операціях ООН. Причина – численні випадки сексуального насильства у зонах конфлікту, до яких причетна Росія. Про це заявила Катерина Левченко, урядова уповноважена з питань гендерної політики України, під час брифінгу в Медіацентрі Україна.

Катерина Левченко: Росію потрібно виключити з миротворчих операцій ООН

Росію потрібно внести в чорний список країн, які не можуть використовувати свій контингент для проведення миротворчих операцій ООН

Катерина Левченко пояснила, що Росія має відповісти за свої дії, зокрема за сексуальне насильство, яке було зафіксоване в різних зонах конфліктів. Вона підкреслила, що є так званий "чорний список" країн, які не можуть використовувати свої війська для миротворчих місій через порушення міжнародного права. За її словами, Росія все ще бере участь у таких місіях, хоча цього не повинно бути. 

"Росія має нести відповідальність. Є чорний список країн, які не можуть використовувати свій контингент для проведення миротворчих операцій в будь-якій точці земної кулі. А сьогодні росія є частиною цих "миротворчих процесів". Тож для цього потрібна адвокація, потрібне розуміння, як ми можемо працювати з міжнародними партнерами, і на двосторонньому рівні, і українське суспільство також має бути свідомим того, що це потрібно зробити і підтримувати такі зусилля", – зазначила Катерина Левченко.

За правилами ООН, країна може бути внесена до чорного списку, якщо Генеральний секретар ООН подасть доповідь, у якій буде вказано на злочини, зокрема сексуальне насильство у конфліктах. 

Читайте також на порталі “Коментарі” — Екс-член міської ради та  колишній військовий  Національної гвардії Массачусетса 28-річний Вілмер Пуелло-Мота, втік  зі Сполучених Штатів  і воює проти України на  стороні  російської армії Росії. Кажуть, що він, був учасником  захоплення  Авдіївки. В  Америці  його шукають у справі про сексуальні злочини над дітьми. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини