Головна Новини Суспільство Війна з Росією Катастрофа F-16: чи справді відпрацювала своя ППО
commentss НОВИНИ Всі новини

Катастрофа F-16: чи справді відпрацювала своя ППО

Серед версій катастрофи F-16 є "дружній вогонь" своєї ППО

30 серпня 2024, 07:37
Поділіться публікацією:

В українському військовому командуванні розглядаються різні версії катастрофи винищувача F-16, серед яких помилка пілота і "дружній вогонь" своїх ППО. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє українська служба "Голосу Америки", з посиланням на неназваного представника Повітряних сил України.

Катастрофа F-16: чи справді відпрацювала своя ППО

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

На умовах анонімності представники ВС заявили, що "розглядаються різні версії, включаючи "дружній вогонь" своїх ППО, технічну несправність та помилку пілота".

"Але точно, причини будуть відомі тільки після завершення розслідування", — сказав він.

Раніше в офіційному повідомленні Генштабу ЗСУ вказувалося, що в ході повітряного бою з літаком F-16 під час заходу на наступну мету "втрачено зв'язок".

"Як з'ясувалося пізніше, літак зазнав катастрофи, льотчик загинув", — йдеться у повідомленні Генштабу ЗСУ.

У цьому повідомленні зазначено, що для з'ясування причин аварії призначено спеціальну комісію Міноборони України, яка працює в районі падіння літака.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Генштабі під час відображення ракетного удару з боку Росії по території України, разом із підрозділами зенітно-ракетних військ було застосовано винищувачів F-16 Збройних Сил України. Там зазначили, що в ході повітряного бою літаки F-16 продемонстрували свою високу ефективність, бортовим озброєнням було збито чотири крилаті ракети ворога.

"Під час заходу на наступну мету з одним із літаків було втрачено зв'язок. Як з'ясувалося пізніше, літак зазнав аварії, льотчик загинув", — сказано в повідомленні Генштабу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини