Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кабмін вніс зміни: хто з чоловіків тепер не зможе отримати бронювання
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін вніс зміни: хто з чоловіків тепер не зможе отримати бронювання

Чоловіки, які не оновили дані до ТЦК, не зможуть отримати бронювання

сьогодні, 08:00
Поділіться публікацією:

Український уряд вніс зміни до порядку бронювання військовозобов'язаних. Тепер її можна отримати, якщо громадяни уточнили свої військово-облікові дані. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у постанові №1125 від 1 жовтня.

Кабмін вніс зміни: хто з чоловіків тепер не зможе отримати бронювання

Повістка. Фото: з відкритих джерел

Так, уряд уточнив підстави для отримання бронювання. Тепер це можливо, коли військовозобов'язаний: перебуває на військовому обліку та має військово-обліковий документ (у паперовій чи електронній формі); уточнив дані про перебування на військовому обліку; не знаходиться у розшуку.

Також серед підстав, які дозволяють відмовити державному органу чи підприємству у бронюванні їх працівника, — відсутність у Реєстрі військовозобов'язаних відомостей про громадянина.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Кабінет міністрів вніс зміни до Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації на особливий період. Термін явки у ТЦК скоротили. Про це йдеться у постанові від 1 жовтня 2024 р. № 1134.

Раніше діяла норма, згідно з якою день явки на виклик резервіста або військовозобов'язаного визначався не раніше 14 днів з дня повістки.

Уряд встановив, що прибути до ТЦК на порядку денному потрібно з населеного пункту, який є адміністративним центром області, протягом семи діб, а з інших населених пунктів – протягом десяти діб.

Також видання "Коментарі" повідомляло – народний депутат Ярослав Железняк у Telegram повідомив, що в уряді ухвалили рішення щодо економічного бронювання від мобілізації. За його словами, зараз розглядають кілька моделей і поки що чекають остаточне "рішення політичного керівництва".

“Сказав, що точно впроваджуватимуть модель економічного бронювання. Рішення ухвалено. Нині розглядають кілька моделей (три). Чекають на "рішення політичного керівництва". Типу сказали, що переходять від критичності підприємства до критичності працівника. Начебто б на рік, але зі щомісячним підтвердженням зарплати”, — зазначив Железняк.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини