Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кабмін хоче скоротити видатки на житлові субсидії у наступному році
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін хоче скоротити видатки на житлові субсидії у наступному році

Суму на субсидії у 2023 році скоротять на 9,2%

15 вересня 2022, 18:12
Поділіться публікацією:

Уряд хоче скоротити видатки з бюджету на субсидії у 2023 році. Зокрема, у наступному році на житлові субсидії пропонують виділити  37,870 млрд гривень, замість 41,708 млрд гривень. Виходить, що це на 9,2 % менше. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на пояснювальну записку державний бюджет на 2023 рік (№8000).

Кабмін хоче скоротити видатки на житлові субсидії у наступному році

Субсидії у 2023 році (фото з відкритих джерел)

Водночас у проекті бюджету сума на субсидії не визначена окремим рядком, як це було в попередні роки.

Натомість з державної скарбниці пропонується виділити на підтримку малозабезпечених сімей 72,907 млрд гривень, серед яких і є кошти на субсидії.

Нагадаємо, що "Коментарі" українці погашають кредити навіть на окупованих територіях. Українці, які мають таку можливість, намагаються погашати кредити навіть на окупованих територіях. Про це розповів заступник голови правління ТАСкомбанку Артур Муравицький під час круглого столу "Обслуговування роздрібних кредитів під час війни". Влітку, як відомо, кредитні канікули (відстрочення платежів) у банківських установах закінчились. Важко було припустити, що після виходу з пільгового періоду прострочення буде таким високим, зазначає Роберт Дзялак, операційний директор Альфа-Банку (Сенс Банк), де більше половини портфеля було у кредитних канікулах. Повномасштабне вторгнення Росії в Україну мало істотний вплив на платіжну дисципліну позичальників, кажуть банкіри. Вона, однак, не однакова по всій Україні. Так, у західних та центральних регіонах України спостерігається найвищий показник обслуговування кредитів. Водночас у Харкові, Запоріжжі, тобто на територіях, де йдуть активніші бойові дії, ситуація гірша, каже Артур Муравицький. За його словами, найнижчий рівень платежів за кредитами – у Маріуполі.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини