Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кабмін готує постанову про бронювання поліцейських та рятувальників від мобілізації
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін готує постанову про бронювання поліцейських та рятувальників від мобілізації

Веніславський закликає Кабмін виважено підійти до питання бронювання поліцейських та рятувальників

4 червня 2024, 13:55
Поділіться публікацією:

Член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та розвідки Федір Веніславський повідомив, що Кабінет міністрів України найближчим часом має затвердити постанову про бронювання від мобілізації поліцейських та працівників Державної служби надзвичайних ситуацій (ДСНС). Про це зазначив в ефірі "Радіо Свобода".

Кабмін готує постанову про бронювання поліцейських та рятувальників від мобілізації

Веніславський закликає Кабмін виважено підійти до питання бронювання рятувальників

"Так само, як і поліцейські, рятувальники мають бути заброньовані на 100%. І це вже компетенція і відповідальність Кабінету міністрів України... Я думаю, що рятувальники з точки зору законодавчого регулювання і з точки зору завдань, які вони виконують – забезпечують функціонування держави і порятунок людей. Тому я не думаю, що будуть якісь спроби їх мобілізувати", — заявив Веніславський в ефірі "Радіо Свобода".

Він також зазначив, що наразі у парламенті та уряді немає розмов про зняття бронювання з поліцейських та рятувальників. Однак, якщо такі пропозиції з'являться, це питання буде винесено на розгляд Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

"...я сподіваюся, що Кабінет міністрів України виважено підійде до цієї проблеми. А ми зі свого боку, на засіданні комітету це питання також піднімемо, якщо будуть якісь сигнали про те, що є наміри зняти бронь з ДСНС або з поліцейських", — резюмував нардеп.

Нагадаємо, що уряд нібито може скасувати броні від мобілізації для працівників ДСНС. Депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко відкрито висловив своє обурення, зазначивши, що такий крок абсурдний у світлі критичної ролі, яку відіграють рятувальники під час війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини