Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ізраїль пояснив, чому відмовляється надати зброю Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль пояснив, чому відмовляється надати зброю Україні

Ізраїльський лідер відповів, чому його країна не буде надсилати зброю Україні попри заклики Києва та Вашингтона.

29 червня 2023, 10:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу вкотре відхилив прохання Сполучених Штатів та України надіслати зброю для боротьби проти Росії та дав пояснення таких дій. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Wall Street Journal.

Ізраїль пояснив, чому відмовляється надати зброю Україні

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу. Фото з відкритих джерел

Нетаньягу стверджує, що Ізраїль має серйозні "занепокоєння" через відправку своєї військової техніки до України, і нарядили хтось інших з західних союзників має подібне становище.

Прем’єр-міністр Ізраїлю побоюється, що надіслана зброя до України згодом може бути захоплена російськими військами та передана до Ірану. Зокрема це стосується і системи протиповітряної оборони "Залізний купол", яку спільно створювали Ізраїль та США.

"Якби ця система потрапила в руки Ірану, то мільйони ізраїльтян залишилися б беззахисними та під загрозою", — пояснює Беньямін Нетаньягу.

Окрім того Нетаньягу вказує, що ізраїльським військовим потрібна "свобода дій" у Сирії. Саме там ізраїльські військові знищують іранські цілі, які знаходяться поблизу російських військ.

Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, Москва та Тегеран посилили свою співпрацю. Американська розвідка стверджує, що Росія купує в Ірану дрони-камікадзе та іншу військову техніку. Окрім того, росіяни надають іранським фахівцям захоплену зброю в Україні, які згодом намагаються її відтворити та поставити на озброєння іранської армії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ізраїль критично реагує на заяви України та викликає для пояснень посла.

Також "Коментарі" писали про те, що Ізраїль готується до війни на вісьмох напрямках.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини