Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ізраїль передав Україні систему Tzeva Adom: як вона працює
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль передав Україні систему Tzeva Adom: як вона працює

Україна отримала від Ізраїлю систему раннього попередження Tzeva Adom.

сьогодні, 14:00 comments1206
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Ізраїль надав Україні систему раннього попередження про повітряні атаки Tzeva Adom, яка покликана покращити захист цивільного населення від ракетних ударів. Однак військова допомога Ізраїлю залишається обмеженою через побоювання потрапляння технологій до рук третіх країн, зокрема Ірану.

Ізраїль передав Україні систему Tzeva Adom: як вона працює

Російські ракети та дрони. Фото з відкритих джерел

Посол Ізраїлю Михайло Бродський в інтерв’ю "Дзеркало тижня" заявив, що "усе, що ми обіцяли, ми виконали". За його словами, питання щодо задіяння системи слід адресувати українському керівництву.

Система Tzeva Adom здатна виявляти запуски ракет і безпілотників, точно розраховувати траєкторію їх польоту та координати можливого падіння. Це дозволяє звузити зону ризику для населення і дати людям більше часу на укриття. Система також визначає, скільки часу є у мешканців груп ризику, щоб знайти притулок. У Києві система почала проходити випробування ще навесні 2023 року.

Україна також зацікавлена в отриманні інших ізраїльських систем ППО, таких як "Залізний купол" або старі комплекси Patriot. Однак Ізраїль поки що не ухвалив остаточного рішення щодо передачі цих технологій, оскільки сам активно використовує їх для захисту від ракетних загроз з боку Ірану, Ємену та Іраку.

З початку російського вторгнення Ізраїль наголошує, що його допомога Україні обмежується гуманітарною допомогою та нелетальним обладнанням. Єрусалим побоюється, що передача зброї Україні може призвести до витоку технологій у країни, які підтримують Росію, зокрема Іран.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ердоган назвав наступну країну, яку буде атакувати Ізраїль.

Також "Коментарі" писали про Трампа, який назвав ракетний удар Ірану по Ізраїлю наближенням третьої світової війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини