Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ізраїль допоможе Україні боротися з російською агресією: стали відомі подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль допоможе Україні боротися з російською агресією: стали відомі подробиці

Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук зазначив, що йде робота над передачею ізраїльських технологій.

14 січня 2023, 09:10 comments2474
Поділіться публікацією:

Від передачі гуманітарної допомоги Ізраїль переходить до підтримки України технологіями, пов'язаними з розумним оповіщенням про ракети та дрони. Це дуже важливо з огляду на те, що Росія у війні проти України останнім часом робить ставку саме на атаки ракетами та дронами. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук, пише "Укрінформ".

Ізраїль допоможе Україні боротися з російською агресією: стали відомі подробиці

Прапори України та Ізраїлю. Фото: із відкритих джерел

"Продовжується робота з передачі ізраїльських технологій, пов'язаних із розумним оповіщенням по ракетах і дронов. Тобто ця технологія офіційно передається ізраїльською стороною. І я думаю, що через деякий час ми отримаємо її повністю", — зазначив дипломат.

Варто зазначити, що Україна неодноразово зверталася до Ізраїлю по допомогу. Президент Володимир Зеленський особисто просив Ізраїль надати українському народові військову техніку, аби допомогти захистити себе від російської агресії. Але весь цей час Ізраїль заявляв, що не готовий розпочати постачання зброї, оскільки не хоче псувати стосунки з Москвою.

Вперше офіційну позицію Ізраїлю було оприлюднено у жовтні 2022 року Ізраїль. Тоді фактично країна вирішила посісти нейтральний статус у російсько-українській війні. Через деякий час міністр оборони країни Бені Ганц заявив, що Єрусалим надасть українцям допомогу, але про передачу сучасних систем ППО не може бути й мови.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Юрій Бойко підтримав позбавлення мандатів колег по "ОПЗЖ": чому зараз екс-регіонал прозрів – про що говорить це голосування.

Також видання "Коментарі" повідомляло – ці не підведуть: на яких росіян Путін робить ставку у війні проти України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини