Головна Новини Суспільство Війна з Росією ISW: Путін використовує два головні інструменти для досягнення мети в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

ISW: Путін використовує два головні інструменти для досягнення мети в Україні

Путін все ще не втрачає надії, що вдасться схилити Україну до переговорів

16 грудня 2022, 08:35
Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путін одночасно використовує два військові інструменти для відновлення контролю та отримання великих територіальних поступок від України. Про це повідомляє видання "Коментарі" з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

ISW: Путін використовує два головні інструменти для досягнення мети в Україні

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики вважають, що Росія, з одного боку, посилює наступ у районі Бахмута та Авдіївки Донецької області, кидаючи туди величезні сили та ресурси. А, з іншого боку, Москва масово б'є по об'єктах критичної інфраструктури України. Ці два інструменти Росія використовує задля досягнення головної мети – переговори з Україною на своїх умовах. У Кремлі все ще сподіваються, що у такий спосіб можу змусити Україну та Захід піти на поступки і, як мінімум, розпочати переговори.

ISW продовжує вважати, що Путін наказав російським військам завершити захоплення всієї Донецької області, і що нинішні російські наступальні зусилля навколо Бахмута та на заході Донецької області є частиною зусиль щодо виконання цього наказу.

Путін, ймовірно, сподівається, що ці наступальні операції поставлять під загрозу здатність України захищати територію і завдадуть значної шкоди бойовій могутності ЗСУ, тому Київ не матиме іншого вибору, окрім як домовитися про припинення вогню, що дасть російським військам час відновити сили для наступного. настання.

Масовані російські ракетні удари по найважливішій інфраструктурі – друга військова спроба РФ змусити Україну здатися чи розпочати переговори на умовах Путіна.

На думку експертів, ці два військові інструменти не можуть змусити Україну вести переговори. Україна зберегла ініціативу на полі бою після двох послідовних наступальних операцій у Харківській та Херсонській областях.

"Таким чином Путін може створювати умови для третьої, послідовної військової операції на той випадок, якщо ці дві спроби не зможуть забезпечити досягнення цілей шляхом підготовки до нового наступу в Україну взимку 2023 року", — пишуть аналітики.

Читайте на порталі "Коментарі" — Джо Байден погодиться передати Україні ППО Patriot, але перед цим озвучив головну умову.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

16 грудня 2022, 09:30

Головне бункерним корумпованим затишно, а ми станемо більш рішучими. Он Квартальні Кошовий і Ко аж пливуть від гладшання. Та і Зе-Ассад вагу набирає від важких турбот про країну.


Новини