ISW: Путін хоче домовлятися із Заходом, щоб переконати останніх зрадити Україну

Володимир Путін очікує сигнал від Заходу, який свідчитиме про готовність почати мирні переговори щодо закінчення війни без участі України.

Президент Росії Володимир Путін хоче домовитись про майбутнє України з країнами Заходу. Таким чином президент РФ очікує на зраду Заходу та захоче почати мирні переговори про закінчення війни на своїх умовах. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на аналіз Інституту вивчення війни (ISW).

ISW аналізує промову Путіна під час його візиту до військового шпиталю у Московській області 1 січня. Тоді російський диктатор заявив, що найбільшою перешкодою для закінчення війни є західні союзники України. Однак за словами Путіна їх риторика щодо допомоги Україні починає змінюватись, адже вони розуміють, що не можуть знищити Росію.

"Те, що Путін розглядає свою війну в Україні як боротьбу Росії проти Заходу, а не України, свідчить про те, що він не має наміру вести переговори з Україною та ставить інформаційні умови, щоб переконати Захід зрадити Україну шляхом переговорів", - стверджують аналітики ISW.

Інститут вивчення війни вважає, що такі заяви Путіна вказують на небажання президента РФ вести переговори з Україною, як незалежним гравцем на міжнародній арені.

Крім того, аналітики ISW попереджають, що будь-яка згода Заходу щодо переговорів про майбутнє України без участі України стане лише "сигналом для Росії", щоб продовжити агресію на інші території, які на думку Кремля, перебувають у сфері впливу РФ, зокрема це стосується Молдови та Фінляндії.

"Путін може розширити свої цілі в Україні, включивши протистояння із Заходом, щоб створити умови для постійного нарощування військової сили та виправдати високі втрати на полі бою", - додають в ISW та пояснюють, що Путін, який зазнав серйозних втрат у війні і не здобув значних територіальних успіхів, може створити нову ідеологічну основу для продовження війни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Польщі закликали відповісти Путіну зрозумілою йому мовою.

Також "Коментарі" писали, що Росія була близька до знищення першого HIMARS в Україні.