Головна Новини Суспільство Війна з Росією Історія має почуття гумору: Бої на Курщині реанімують проект Великої України
commentss НОВИНИ Всі новини

Історія має почуття гумору: Бої на Курщині реанімують проект Великої України

Саме з Суджі колись починалася друга спроба російської окупації України

7 серпня 2024, 19:54
Поділіться публікацією:

У 1918 році саме із Суджі починалась друга спроба Радянської Росії окупувати Україну. Там, відзначає політтехнолог Олег Постернак, знаходився маріонетковий промосковський уряд, підготовлений для окупованої України.

Історія має почуття гумору: Бої на Курщині реанімують проект Великої України

Бої в Курській області

У 2024 році, каже експерт, Суджа перебуває під потенційною можливістю окупації з боку Української держави. На Курщині, що входить в анклав історичної України, вирують бої з російською армією, додав він.

"Історія має своє почуття гумору. Але в символічному просторі на майбутнє наслідок вже є — так в масовій свідомості креслиться реанімація проекту Великої України", — додав експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що операцію на Курщині демонстративно проводять саме українські військові. Вони називають Путіна "мертвим", тому що всі від нього чекають на рішення, а їх немає. "Вся його держава чекає на команди, а команди не йдуть не йдуть. Це потрібно пояснювати всім, хто боїться Росії. Це було очевидно ще минулого року, а зараз знову видно", — кажуть військові.

Крім того, як стало відомо, одна з найбільших газорозподільних станцій у Європі Суджа – перейшла під контроль ЗСУ. "Чому схвилювалися воєнкори зрозуміло. Через цю станцію проходить 15 мільярдів кубометрів газу на рік", – зазначив народний депутат Олексій Гончаренко.

До речі, розповсюджується інформація про те, що зараз Суджа знаходиться під контролем ЗСУ. В "Укрпошті" навіть повідомили, що готові відкрити в цьому місті своє відділення. При цьому місцева влада повідомляє про тяжку ситуацію, а також про евакуацію цивільного населення.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини