Головна Новини Суспільство Війна з Росією Історичний рівень: стало відомо, скільки в Україні безробітних
commentss НОВИНИ Всі новини

Історичний рівень: стало відомо, скільки в Україні безробітних

Потреба роботодавців у працівниках для заміщення вільних робочих місць становить 55,4 тисячі

20 листопада 2023, 20:30
Поділіться публікацією:

 Статистика офіційного безробіття серед українців оновила  історичний мінімум. Кількість зареєстрованих безробітних, яка була восени, знизилась  до 97,3 тисячі, з яких 72,1 тисячі — жінки.

Історичний рівень: стало відомо, скільки в Україні безробітних

Безробіття в Україні (фото з відкритих джерел)

Як  інформує  НБУ,   посилаючись на інформацію  Державної служби зайнятості,  минулого року, в той же період,  в Україні  рахувалось  239,1 тисячі безробітних.

При цьому,   число зареєстрованих безробітних, що   мають  допомогу з безробіття,  знизилась  за рік з 194,7 до 38,6 тисячі осіб.

У НБУ додали, що дані за  жовтень свідчать, що потреби роботодавців у працівниках для заміщення  існуючих  вакантних посад становить  55,4 тисячі (зростання за місяць на 2,1 тисячі). Зараз  на одне вільне місце претендує два українці. 

Регулятор зазначає, що рівень безробіття залишатиметься вищим, ніж до повномасштабного вторгнення, через збереження значних диспропорцій на ринку праці.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, скільки українців вважає, що справи в країні рухаються у правильному напрямку.  Більшість наших співвітчизників вважають, що зараз справи в Україні рухаються в правильному напрямку. Про це свідчать результати опитування КМІС – з травня 2022 року до жовтня 2023 року ця кількість зменшилася з 68% до 60%.

Зокрема, з 32% до 17% поменшало тих, хто говорить про безумовно правильний напрямок, проте зараз більшість українців оптимістично оцінюють курс, яким рухається держава. Водночас, частка тих, хто вважає, що справи йдуть у неправильному напрямку, зросла з 16% до 29%. За інформацією соціологів, така думка панує серед більшості опитаних незалежно від регіону їхнього проживання. Зазначимо, у цьому ж опитуванні соціологи з'ясували – чи довіряють українці центральної влади, визначивши який інститут за рівнем довіри стоїть на першому місці.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини