Головна Новини Суспільство Війна з Росією Іран взяв паузу із передачею Росії пускових установок для своїх ракет: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Іран взяв паузу із передачею Росії пускових установок для своїх ракет: яка причина

Reuters назвало дві причини, чому Іран вирішив відкласти передачу пускових установок

сьогодні, 15:00
Поділіться публікацією:

Тегеран вирішив потягти інтригу. Хоча факт передачі Росії балістичних ракет малої дальності Fath-360 вже підтвердив низку західних розвідок, Іран все ж таки вирішив відкласти передачу Москві мобільних пускових установок, необхідні для запуску ракет. Як передає портал "Коментарі", про це агентству Reuters повідомили три поінформовані джерела – європейський дипломат, представник європейської розвідки та американський чиновник.

Іран взяв паузу із передачею Росії пускових установок для своїх ракет: яка причина

Іран та Росія. Фото: з відкритих джерел

Агентство, посилаючись на американського співрозмовника, зазначає, що Іран не поставив Росії пускові установки на момент оголошення США про постачання іранських ракет.

Представник європейської розвідки сказав без додаткових уточнень, що не очікував надання Москві пускових установок.

Опитані Reuters експерти назвали кілька причин, з яких Росія не отримала пускові установки до Fath-360.

Ключові з них дві. Перша Москва може збиратися модифікувати вантажівки для перевезення ракет. Інша – це спроба Тегерана залишити простір для маневру у переговорах із західними державами.

На сьогодні військова допомога Ірану російським військам в Україні включає постачання сотень безпілотних літальних апаратів односторонньої дії, артилерійських боєприпасів та широку підтримку російському виробництву БПЛА всередині країни.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у ЗМІ почали активно обговорювати ймовірну передачу Іраном Росії кількох сотень балістичних ракет малої дальності. Видання The Wall Street Journal, посилаючись на високопосадовців американських і європейських чиновників, повідомляє, що ракети вже в РФ. Водночас, у Білому домі прогнозують "драматичну ескалацію" у війні РФ проти України, якщо Іран справді розпочав постачання ракет Росії. Чому Іран таки вирішив постачати ракети РФ, хоч довго відкладав це рішення раніше? До чого це може спричинити? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини