Головна Новини Суспільство Війна з Росією Іран назвав війну «спецоперацією» і зробив заяву про безпілотники для атак по Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Іран назвав війну «спецоперацією» і зробив заяву про безпілотники для атак по Україні

В Ірані знову відхрестилися від того, що давали Росії ракети та безпілотники для атак по Україні

17 січня 2024, 16:20 comments3724
Поділіться публікацією:

Глава МЗС Ірану Хосейн Абдоллахіян заявив, що країна "ніколи не постачала" Росії безпілотники та ракети для використання в Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", заяву Абдоллахіяна цитує російське пропагандистське інформагентство "ТАРС".

Іран назвав війну «спецоперацією» і зробив заяву про безпілотники для атак по Україні

Хосейн Абдоллахіян. Фото з відкритих джерел

"Україна не надала Ірану жодних доказів того, що РФ нібито використовує іранське озброєння під час "спецоперації", — наводять пропагандисти слова МЗС Ірану.

Офіс генпрокурора встановив, що ударні безпілотники типу "Shahed-131\136", якими Росія обстрілює Україну, виробляє іранська державна авіабудівна компанія Iran Aircraft Manufacturing Industrial Company. При цьому російські пропагандисти продовжують називати іранські ударні безпілотники своїми "геранями", яким і б'ють Україною.

Читайте також на порталі "Коментарі" — за два тижні нового року у світі, де й так палають російсько-українська війна, а також війна Ізраїлю проти ХАМАС (хоч і в меншій стадії, ніж раніше), загострилася ще низка точок. Так, Північна Корея обстрілює Південну, натякаючи на готовність до великої війни. А США та Британія завдали серію авіаударів по центрах зберігання озброєння та баз для навчання хуситів у Ємені – у відповідь на безчинства останніх у Червоному морі. Фактично починає збуватися один із ризиків, позначених The Time у топ-загрозах 2024 року. А саме – розширення війни на Близькому Сході. Та й ще один ризик (країни-ізгої: Росія, Північна Корея та Іран посилюватимуть можливості один одного – і діятимуть більш скоординованими та руйнівними способами на глобальній арені) явно має місце бути (ті ж північнокорейські ракети вже летять по Україні). Чи можна говорити, що світ уже – у Третій світовій війні? Чи готова його демократична частина нарешті не просто визнати факт наявності нової осі зла – а й розпочати спільні заходи щодо її знищення? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини