Головна Новини Суспільство Війна з Росією Інженери та розробники БПЛА масово отримують повістки: куди їх відправляють
commentss НОВИНИ Всі новини

Інженери та розробники БПЛА масово отримують повістки: куди їх відправляють

У штурмовики забирають навіть технічного директора українського представництва всесвітньо відомої компанії

15 липня 2024, 10:53
Поділіться публікацією:

Держава мобілізує до війська фахівців, які працюють на армію, і це – серйозна проблема, заявив військовий Ігор Луценко.

Інженери та розробники БПЛА масово отримують повістки: куди їх відправляють

Ігор Луценко

"За останні кілька тижнів усі інженери, котрі працюють на мій підрозділ, отримали повістки. Практично у всіх моїх колег з підрозділів БПЛА, котрі працюють з розробками і виробництвом, аналогічна ситуація, високотехнологічні виробничі потужності перетворюють у піхоту.  Я знаю випадок, коли, приміром, технічного директора українського представництва всесвітньо відомої компанії відправляють в ДШВ. Я знаю чимало інших подібних випадків", — відзначив військовий.

За його словами, фахівці, яких відправляють в армію, можуть отримати роботу, наприклад, в його підрозділі, який, наприклад, потребує інженерів-конструкторів, програмістів, Python розробників.

"Безпечну роботу не пропонуємо. У ворога є засоби, котрими він б’є на сотні кілометрів, і на ті ж сотні км веде розвідку. Ми пропонуємо роботу цікаву і складну", — додав військовий.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що військові неодноразово нарікали на те, що до лав армії мобілізують спеціалістів, які працюють на оборону. Держава пообіцяла врегулювати це питання і забронювала від мобілізації всіх співробітників 133 громадських організацій, які отримують іноземні гранти. Як виявилося, значна частина громадських організацій і ТОВ, які отримали бронювання на 100% працівників, займаються дослідженням питань виборів і громадської думки за кошти іноземних партнерів, але чомусь визнані критично важливими. Крім організацій, які є безпосередніми представництвами донорських установ із США, Німеччини, Великої Британії тощо, у цьому списку є низка вітчизняних неурядових громадських організацій та товариств з обмеженою відповідальністю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини