Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ініціатива Чехії щодо закупівлі снарядів для України все ще під питанням: в Естонії назвали причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Ініціатива Чехії щодо закупівлі снарядів для України все ще під питанням: в Естонії назвали причину

Міністр оборони Естонії заявив про брак коштів на закупівлю снарядів з чеської ініціативи

30 березня 2024, 13:40
Поділіться публікацією:

Низка країн уже внесла кошти на закупівлю артилерійських боєприпасів з ініціативи Чехії. Але грошей досі не вистачає. Як передає портал "Коментарі", про це повідомив міністр оборони Естонії Ханно Певкура, якого цитує ERR.

Ініціатива Чехії щодо закупівлі снарядів для України все ще під питанням: в Естонії назвали причину

Снаряди. Фото: із відкритих джерел

Міністр зазначив, що у світі є місця, де можна купити снаряди, але питання у грошах.

"Якщо ми говоримо про мільйон снарядів, то це близько трьох мільярдів євро. Є різні калібри, менші трохи дешевше. Було б чудово, якби все вдалося зробити. На даний момент можна сказати, що грошей не вистачає більше, ніж снарядів", — сказав Певкур.

За словами міністра оборони, суми, що бракують, намагаються знайти насамперед у країнах Північної та Центральної Європи. Францію, яка заявила, що готова зробити більший внесок, слід ще обговорити окремо.

"Дуже багато залежить від того, що нам потрібно фізично перевірити деякі снаряди цих можливих партнерів. Нам сказали, що там можна дістати [снаряди], але в якому вони стані, чи придатні взагалі до використання — все це потрібно перевірити", — пояснив він. .

Зазначимо, Німеччина найближчими днями передасть Україні з арсеналів Бундесверу 10 тисяч артилерійських боєприпасів, розповіла голова ситуаційного центру України при міністерстві оборони Німеччини генерал Крістіан Фрейдінг.

Партія із 10 тисяч снарядів стане першим етапом передачі Німеччиною артилерійських боєприпасів.

На другому етапі Німеччина вирішила підтримати ініціативу Чехії щодо закупівлі снарядів для України, в рамках якої Берлін візьме на себе витрати на придбання 180 тисяч снарядів. Друга партія снарядів має надійти до України у другій половині 2024 року.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

30 березня 2024, 14:09

Нам вже півроку локшину вішають що ось-ось. Це в пропаганді, а реальність і досі така ж результативна як наші корумповані чиновники. Юдейський Бог від нас так само відвернувся як і маразм Байден який таємними шляхами в терористичний Ізраїль постачає. Ще Біблія юдейського Бога каже той хто іде обхідними шляхами вор і розбійник!


Новини