Головна Новини Суспільство Війна з Росією Інформаційний хаос у РФ може бути прикриттям для нового наступу
commentss НОВИНИ Всі новини

Інформаційний хаос у РФ може бути прикриттям для нового наступу

За словами ексголови Бюро нацбезпеки Польщі Станіслава Козея, інформаційний шум із боку Кремля може бути ознакою підготовки ще одного повномасштабного наступу

28 грудня 2022, 23:32
Поділіться публікацією:

До кінця зими Збройні сили Російської Федерації можуть знову розгорнути повномасштабний наступ на Україну. Таких висновків дійшов ексглава Бюро нацбезпеки Польщі, генерал Станіслав Козей, пишуть "Коментарі".

Інформаційний хаос у РФ може бути прикриттям для нового наступу

Є багато ознак того, що Росія готується відновити наступ

"Зимовий період — це такий час, коли можна очікувати чогось несподіваного з того чи іншого боку. Російська сторона, знаючи про це, також збирає свої сили", — сказав генерал.

Козей звернув увагу і на тому факті, що інформаційний хаос з боку Кремля, ймовірно, є навмисним і може бути прикриттям для підготовки нового повномасштабного наступу російських військових на територію України. "Цілком ймовірно, що інформаційна діяльність Кремля — ​​це "туман", під яким РФ може готувати зимовий сюрприз", — уточнив він.

Інша гіпотеза з боку Станіслава Козея уже стосується протилежного: в січні або лютому ВСУ теж можуть зробити результативний маневр і продовжити наступ у бік Запоріжжя, а потім і в бік Азовського моря.

Ще 25 грудня у Міноборні ФРН заявили про те, що великий наступ РФ в Україні може розпочатися у квітні. Згідно з першим сценарієм, ЗС РФ розпочнуть новий наступ у квітні для повного захоплення Донбасу. Другий сценарій передбачає, що РФ розпочне атаку на два фронти: війська підуть на Київ і до польського кордону, а також атакують схід країни.

Днем раніше аналітики з Інституту вивчення війни писали, що війська країни-агресорки можуть готувати ґрунт для нового наступу з території Білорусі у 2023 році. Проте Кремль може спеціально перекидати особовий склад та бойову техніку до Білорусі у рамках інформаційно-психологічної спецоперації.

Читайте також на порталі "Коментарі" — головні виклики-прогнози у наступному 2023 році – до чого готуватися українцям.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини