Головна Новини Суспільство Війна з Росією Інакше РФ не стримати: у батальйоні "Вовки да Вінчі" відповіли, скільки українців, ще потрібно мобілізувати
commentss НОВИНИ Всі новини

Інакше РФ не стримати: у батальйоні "Вовки да Вінчі" відповіли, скільки українців, ще потрібно мобілізувати

Сергій Філімонов каже про сотні тисяч людей

20 березня 2024, 17:10
Поділіться публікацією:

Якщо в Україні не буде мобілізовано щонайменше 250 тисяч людей, то стримувати наступ росіян не вийде. А про звільнення українських територій від окупантів не йде мови без цього. Про це сказав командир окремого механізованого батальйону "Вовки Да Вінчі" Сергій Філімонов в інтерв’ю LIGA.net.

Інакше РФ не стримати: у батальйоні "Вовки да Вінчі" відповіли, скільки українців, ще потрібно мобілізувати

Мобілізація в Україні (фото з відкритих джерел)

За його словами, цього року Україна без мобілізації не має шансів на стримування росіян.

"Без мобілізації хоча б 250 000 осіб у нас дуже малі шанси стримувати росіян на тих кордонах, де ми зараз є. Про відновлення кордонів цього року взагалі не може бути й мови. Про повернення Криму, Маріуполя чи Донецька також", — заявив він.

Відповідаючи на запитання про те, чи зможе Україна у 2024 році тільки оборонятися. Військовий відповів, що це залежить від багатьох чинників. Зокрема, змін до армії, рекрутингу, допомоги союзників, мобілізації, дозволу використання західної зброї біля Росії, і навіть від подій, які усередині Росії.

"Якщо помре Путін або умовно з’явиться ще один Вагнер, який все ж таки дійде до Москви, якщо почнеться визвольна боротьба окупованих Російською імперією народів, то все може перевернутися з ніг на голову", — сказав командир.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Зеленського дали остаточну відповідь про мобілізацію людей з інвалідністю. Рада наступного тижня почне розглядати ключові поправки до нового законопроєкту про мобілізацію. Зокрема у Раді обіцяють, що питання відстрочки для осіб, що доглядають за особами з інвалідністю, а також щодо аспірантів буде врегульовано. Політик закликав, що не треба розганяти "зраду" щодо головних дискусійних поправок законопроєкту.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини