Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ідею вкрали на Заході: РФ розробляє нове озброєння
commentss НОВИНИ Всі новини

Ідею вкрали на Заході: РФ розробляє нове озброєння

Ідея, яку РФ "запозичила" у високотехнологічних країн, полягає в тому, щоб використовувати універсальні пускові установки для запуску ракет різних типів.

16 липня 2024, 19:50
Поділіться публікацією:

Речник ВМС України Дмитро Плетенчук розповів, що Росія перейняла від інших країн ідею уніфікованих пускових ракетних установок і наразі намагається їх побудувати для запуску "Калібрів", "Оніксів" та "Цирконів". Про це повідомляє "УНІАН".

Ідею вкрали на Заході: РФ розробляє нове озброєння

Росія розробляє пускові установки для "Калібрів" і "Оніксів" (фото з відкритих джерел)

Плетенчук зазначив, що загальна концепція сучасного суднобудування полягає у створенні модульних кораблів, які можна легко модернізувати шляхом заміни окремих модулів на універсальній платформі.

"Тобто, є таке поняття як модульність. Наприклад, ви будуєте універсальну платформу, яка може бути форматом малого ракетного корабля, корвета або фрегата. Але головна ідея полягає в тому, що ви можете змінювати його систему озброєння. Наприклад, ви розробили новітню систему ППО у корабельному варіанті або новітню пускову шахту і просто один контейнер знімаєте, а на його місце ставите інший", – пояснив речник.

За його словами, реального втілення цієї ідеї росіяни поки що не мають. Вони мали намір втілити її на патрульному катері "Сергей Котов", який був потоплений внаслідок удару ЗСУ у березні 2024 року.

"Такі системи озброєння мають бути закладені відразу у проєкт корабля. Проєктів кораблів таких в Азово-Чорноморському регіоні немає. На інших флотах вони їх, можливо, колись побачать, в принципі", – зазначив Плетенчук.

Він додав, що навіть якщо росіянам вдасться побудувати такі універсальні пускові установки, вони навряд чи суттєво вплинуть на розстановку сил на фронті.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що низку регіонів РФ накрив потужний блекаут, була "бавовна". У Бурятії, Забайкаллі, південних регіонах Росії та окупованому Криму у вівторок, 16 липня, спостерігаються перебої з електропостачанням. У цих регіонах введено обмеження на подачу електроенергії. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини