Головна Новини Суспільство Війна з Росією Хтось знову «стравлює» Зеленського і Сирського на фоні успіхів ЗСУ: про що мова
commentss НОВИНИ Всі новини

Хтось знову «стравлює» Зеленського і Сирського на фоні успіхів ЗСУ: про що мова

Почала з’являтися інформація про те, кого інформував чи не інформував Сирський, коли планував операцію в Курській області

19 серпня 2024, 18:33
Поділіться публікацією:

Зараз стартував новий початок чіткої і послідовної кампанії, яка вже не так давно майже спрацювала, відзначив військовий Роман Донік.

Хтось знову «стравлює» Зеленського і Сирського на фоні успіхів ЗСУ: про що мова

Сирський і Зеленський

За його словами, ця кампанія націлена на розкол політичного і військового керівництва і на те, щоб показати військових такими собі самодурами, які "самі в собі".

"Хочем плануємо, хочем інформуємо, хочем наступаємо, хочемо на бую всіх крутимо", — відзначив Донік, коментуючи інформацію від західних ЗМІ про те, що, буцімто, головнокомандувачу ЗСУ Олександр Сирський тримав Курську операцію в таємниці чи то від президента Володимира Зеленського, чи то від керівника його офісу Андрія Єрмака, чи то першому розповідав в загальних рисах.

Як підкреслив Донік, жоден командувач угруповання не може щось зробити без відома головнокомандувача і без ресурсів по яким рішення приймає главком. При цьому він відзначає, що і головнокомандувач не може спланувати і реалізувати наймасштабнішу операцію за два роки без відома верховного.

"Тим більше на території РФ. Як мінімум тому, що це спільна операція і ЗСУ, і ГУР, і СБУ, і багато-кого ще. Просто ми вчимося. Ми робимо висновки. Ми не повторюємо помилок, і ми шукаємо варіанти. Варіанти і спосіб перемогти сильнішого супротивника маючого перевагу", — відзначив Донік.

А от те, що нічого ніде "не протекло" і в першу чергу до союзників, це показник того що ми стали дорослими, додав військовий.

Нагадаємо, "Коментарі" розповідали, що за інформацією The Economist, Сирський тримав свої плани щодо операції в Курській області в секреті, ділячись ними лише з вузькою групою генералів і силовиків. Він спілкувався з президентом сам на сам, без участі штабу. Значну частину розвідки виконували армійські частини, а не ГУР, яке підключили пізніше, пише The Economist. При цьому Західних союзників також навмисно залишили в невіданні, стверджує джерело видання. Операція стала успішною і Зеленський регулярно ділиться добрими новинами з цього напрямку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини