Головна Новини Суспільство Війна з Росією Хто виграє від обстрілів українських портів: відповідь Дениса Марчука
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто виграє від обстрілів українських портів: відповідь Дениса Марчука

Денис Марчук розкриває економічні мотиви агресора у нападах на українські порти

сьогодні, 17:27
Поділіться публікацією:

Ворожі атаки на портову інфраструктуру України мають не лише військову, а й економічну мету. Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна розповів Денис Марчук, заступник голови Всеукраїнської аграрної ради.

Хто виграє від обстрілів українських портів: відповідь Дениса Марчука

Українські порти під вогнем: розрахунок ворога на економічний зиск

За його словами, головна ціль агресора – послабити економіку України, адже експорт сільськогосподарської продукції забезпечує валютні надходження, які важливі для підтримки країни та Збройних Сил. Але є ще одна причина: країна, що атакує, також є великим експортером зернових. Якщо український експорт зупиниться або ускладниться, то світові ціни на зерно виростуть, що дозволить агресору заробити більше.

"Якщо Україна не зможе експортувати свою продукцію, покупці почнуть шукати альтернативні варіанти, що збільшить попит на зерно з інших країн. Це вигідно агресору, оскільки вони отримають більше прибутку через підвищення цін", – пояснює Марчук.

Таким чином, удари по українських портах мають подвійний ефект: з одного боку, вони ускладнюють економічну ситуацію в Україні, а з іншого – допомагають агресору заробляти на міжнародних ринках.

Раніше “Коментарі” писали, що сьогодні, 14 жовтня, РФ атакувала Одесу балістичною ракетою. Окупанти влучили в портову інфраструктуру. Внаслідок обстрілу є загиблий та постраждалі. 

Читайте також на порталі “Коментарі” — Російські війська значно посилили ракетні удари по Одесі, українській портовій інфраструктурі в Чорному морі. Фіксуються навіть удари по цивільних суднах. Експерти вважають, що Кремль знову намагається завдати шкоди економіці України і порушити експорт. Як інформує портал "Коментарі", про це пише The New York Times.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини