Головна Новини Суспільство Війна з Росією Хто катував бійців ЗСУ в Оленівці: стали відомі імена
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто катував бійців ЗСУ в Оленівці: стали відомі імена

ЗМІ встановили катів українських військових в Оленівці

30 листопада 2023, 22:35
Поділіться публікацією:








Розслідувачі видання Kyiv Independent встановили осіб, які катували українських військовополонених у сумнозвісній тюрмі Оленівки Донецької області. Імена злочинців, які знущалися з бійців ЗСУ, журналісти назвали у своєму документальному фільмі "Куратори зла. Називаємо імена відповідальних за злочини в Оленівці", повідомляє портал "Коментарі".

Хто катував бійців ЗСУ в Оленівці: стали відомі імена

Окупанти катували українських військових в Оленівці. Фото з відкритих джерел

Журналісти Kyiv Independent отримали внутрішні документи з Оленівської колонії. Їх розслідувачам передала людина, яка змогла винести документацію з тюрми.

Журналісти розповіли, що знайшли в соціальних мережах фотографії потенційних катів, які працювали на ворога, та показали їх колишнім українським військовим, яких утримували в Оленівці.

Звільнені з полону бійці ЗСУ впізнали сімох працівників колонії, які брали участь в тортурах.

Зокрема, вони змогли впізнати: Кирила Шакурова із Горлівки, який колись працював в українській пенітенціарній системі; начальника в'язниці Сергія Євсюкова (ексспівробітника правоохоронних органів України); помічника начальника в'язниці Артема Потапчука; начальник опервідділу в'язниці В'ячеслава Якурнова; першого заступник начальника в'язниці Дмитра Неєлова; наглядачів Василя Бакалинського (колишнього громадянина України) та Юрія Дмитренка з Горлівки (напарника Шакурова).

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Володимир Зеленський констатував, що війна, яка спалахнула в Ізраїлі, стала причиною того, що Захід переключив всю свою увагу на Близький Схід, забувши про Україну. Президент України також назвав головні причини, чому літній контрнаступ Збройних сил не досягнув бажаного результату. За його словами, українським військовим надзвичайно складно відвойовувати території, які укріплені кількома лініями оборони.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини