Головна Новини Суспільство Війна з Росією Хто для Путіна готував план нападу на Україну розповів експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто для Путіна готував план нападу на Україну розповів експерт

На переконання експерта, у російських окупантів не було запасних варіантів

3 січня 2023, 23:31 comments2200
Поділіться публікацією:

Військовий експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак висловив версію, що війну проти України у Росії планували не військові, а чекісти, тобто, спецслужби, пишуть "Коментарі". Таку думку Ступак озвучив в ефірі телеканалу "Freeдом" у вівторок, 3 січння.

Хто для Путіна готував план нападу на Україну розповів експерт

«Спецоперацію» готували не військові

"Вони ж не назвали цю війну війною, а — "спецоперацією". Це відсил до тих, хто планував це все. Її планували не військові, а чекісти — ФСБ та усі, хто перебувають при владі. Бо операція — це термін суто спеціальних служб. У Російській Федерації ця школа "чекістів", схоже, культивується Володимиром Путіним, який фактично теж є її "випускником". Що ж до поняття спецоперації, то вона може тривати один день, тиждень місяць, але вона не може тривати місяцями та роками. "Спецоперація" була розрахована на короткий термін, але вона вийшла із-під контролю і стала повномасштабною війною, до якої ніхто не готувався", — пояснив колишній співробітник СБУ.

На переконання експерта, у російських окупантів не було запасних варіантів. Вони дійсно думали взяти Україну за три дні. "У росіян не було плану ні B, ні C, ні будь-якого іншого. Був просто один — всі зайшли у Київ, українці злякалися, Зеленський злякався — і на цьому все мало закінчитися", — вважає Ступак. Відтак, цілком логічно можна зробити висновок, що до цього вторгнення найменше дотичні були на етапі планування військові.

Як писали "Коментарі", очільник Кремля, ймовірно, перебував під впливом медикаментів, коли прийняв рішення почати війну в Україні. Припускають, що Путін лікується від раку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини