Головна Новини Суспільство Війна з Росією Грузію звинуватили у виконанні замовлень Кремля: добровольці просять про допомогу і розголос
commentss НОВИНИ Всі новини

Грузію звинуватили у виконанні замовлень Кремля: добровольці просять про допомогу і розголос

В Грузії масово викликають на допити добровольців, які воюють за Україну

25 липня 2024, 11:30
Поділіться публікацією:

В Грузії почали викликати на допити добровольців, які воювали за Україну, декого в якості свідків, а декого безпосередньо як підозрюваних, повідомив нардеп Олексій Гончаренко.

Грузію звинуватили у виконанні замовлень Кремля: добровольці просять про допомогу і розголос

Грузія

Як кажуть в Службі Державної Безпеки Грузії – допити проходять в рамках справи "про державний переворот". Розслідування якої буцімто почалося ще рік тому після заяв грузинської влади про попередження державного перевороту.

Зараз сталося майже те саме, каже Гончаренко, заявили про замах на проросійського олігарха Бідзіну Іванішвілі, який де-факто є одноосібним керівником Грузії в даний момент.

Після чого, за його словами, добровольці, яких викликали на допит останнім часом, розповіли про питання, які їм ставили, і в основному вони стосувалися Іванішвілі та замаху на нього.

"Як ми бачимо, проросійська маріонеткова влада Грузії на чолі з Бідзіною Іванішвілі почали репресії проти грузинських добровольців, які воювали за Україну. Всі ці підозри та допити мають виключно політичний характер. Жодних реальних доказів у них немає. Вся проблема в тому, що вони захищали Україну. А Москві — це дуже не подобається. Тож грузинській владі доводиться вигадувати замахи та перевороти, щоб узаконити репресивні дії проти своїх громадян", — заявив Гончаренко.

Окрім того, за його словами, до нього звернулися представники "Грузинського Легіону".

"Наразі Служба Державної Безпеки Грузії почала викликати їх на допити. Головні питання — звʼязки з Україною. Причин викликати на допити — нуль. Окрім як політичних, щоб ще раз зробити реверанс перед Кремлем", — відзначив Гончаренко.

Він також показав відео грузинського добровольця Надіма Хмаладзе, який розповів про допити. Грузин закликав українців донести інформацію про те, що відбувається в Грузії, до міжнародної спільноти.

"В Грузії є уряд, який виконує завдання Кремля з покарання грузинських добровольців, які воюють в Україні і за Україну", — сказав доброволець.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в Грузії нібито перешкодили спробі держперевороту і шукають "український слід".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини