"Грьобана радянська система": генерал різко критикує українську армію

Генерал Дмитро Марченко прокоментував інцидент, коли курсанта перевели до бойового підрозділу під керівництвом офіцера, якого він критикував.

Генерал-майор Дмитро Марченко, який керував оборонною Миколаєва під час повномасштабного наступу Росії, критикує зміни в українській армії. За його словами, вона досі залишається подібна до радянської.

Генерал Дмитро Марченко відреагував на ситуацію з курсантом Національної академії сухопутних військ Олександром Поповичем, якого відрахували з академії та перевели до бойової бригади. За словами Поповича це сталось через його скарги щодо порушення прав курсантів, зокрема цькування та умови звільнення за межі закладу.

Крім того, Попович наголошує, що його перевели до майора Антоніва, який нібито принижував курсантів та був начальником одного з курсів де вчився хлопець. Попович додає, що це схоже на збіг обставин або розправу над ним.

"До чого ми дійшли за 10 років війни…? Ось до цього - до радянської армії, на превеликій жаль це факт! Просто жах… я точно не хочу, щоб моя дитина служила в цій грьобаній радянській системі!!!", - реагує на інцидент Марченко.

Генерал вказує, що Україна веде війну за свої права, свободи, незалежність та європейські цінності, проте система й надалі робить з українців "рабів".

"Із цього всього цирку я побачив, що задіяли всі ресурси аби знищити того хто озвучив проблему, і на жаль ні чого не зробили, щоб розібратися і ці проблеми прибрати! Так на жаль було, і як я бачу буде - основна проблема армії, це не озвучувати проблеми і вирішувати їх, а боротися проти тих хто це робить….", - наголосив український генерал.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що морська піхота відреагувала на критику щодо нового призначення генерал-лейтенанта Юрія Содоля.

Також "Коментарі" писали про реакцію українських військових на російський удар по цивільних у Харкові.