Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Граю у шутер PUBG": піхотинець розказав, завдяки чому вижив у контактному бою
commentss НОВИНИ Всі новини

"Граю у шутер PUBG": піхотинець розказав, завдяки чому вижив у контактному бою

21-річний запорожець 30 хвилин один вів контактний бій з переважаючою групою росіян

28 березня 2023, 10:49 comments1888
Поділіться публікацією:

21-річний Руслан Зубарев, солдат 22-го батальйону 92-ї бригади, на прізвисько "Хижак", вів контактний бій з переважаючими силами групи росіян, які атакували його позиції. Він не лише вижив, а й відбив напад противника. Відео його бою, яке він зняв на нагрудну камеру, стало відомим в Інтернеті. Завдяки чому вдалося вижити, Руслан Зубарев розказав журналісту Юрію Бутусову. Напередодні за успішний бій його нагороджено відзнакою "Золотий Хрест" та нагородною автоматичною гвинітвкою М4А1 особисто від головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Про це повідомляють "Коментарі".

"Граю у шутер PUBG": піхотинець розказав, завдяки чому вижив у контактному бою

"Хижак" Руслан Зубарев

Для 21-річного Хижака це був перший контактний бій у житті. При цьому він беззупинно та усвідомленно діяв протягом 30 хвилин бою, зберіг високу боєздатність, хоча по його окопу та по ньому постійно вівся вогонь з автоматів та кулеметів з відстані 5-6 метрів, а на бруствері поруч з ним розірвалось щонайменше 6 ручних гранат, якими росіяни намагались його вразити, пише журналіст. Він постійно контролював обстановку з флангів та з фронту позиції, піднімав голову над бруствером, не зважаючи на високий ризик. Намагався вести виключно прицільний вогонь, не зважаючи на чисельну перевагу ворога, який подавляв його позицію. Жодного разу не стріляв "по-сомалійські" у напрямку, а завжди намагався бачити куди влучає. Застосував у бою 2 кумулятивні та 1 уламковий постріл гранатомета РПГ-7, гранатомет АТ-4 (усвідомленно залишив у резерві "Матадор" для боротьби з бронетехнікою), підствольний гранатомет ВОГ-25 та понад 30 гранат до нього, 6 ручних гранат, кулемет 7,62 мм та два автомати 5,45 мм. Причому у бою кілька разів стикнувся з клином зброї у двох автоматів та одного пострілу з РПГ-7, але не панікував, а максимально швидко намагався виправити осічки, змінював зброю та продовжував бій. Постійно виходив на зв'язок, повідомляв командиру ситуацію чітку інформацію та запитував  обстановку, щоб розуміти ситуацію за даними квадрокоптера. Повідомляв про витрату боєприпасів. Надавав постійні чіткі команди своєму недосвідченому напарнику, якого намагався заспокоювати голосом та манерою звернення. 5 разів під час бою звертався до товаришів "будь-ласка".

Сам солдат розповів таке:

"До 15 років постійно грав у футбол, у Запоріжжі. В армію пішов на контракт, тому що не хотів втрачати півтора роки життя на строковій службі, краще чомусь реально навчитись".

Він усвідомлює, що піхота — це важка постійна циклічна робота, і намагається її робити максимально якісно.

"Я намагаюсь багато не їсти, мені б завадила велика вага. Як піхотинець я витримую великі навантаження, мені потрібна витривалість, а не маса. Мені треба переносити на собі пішки значні вантажі на позиції по бездоріжжю, все на собі на одну-дві доби, потім в обмежених умовах по одній-дві доби  виконувати завдання, тому я намагаюсь тримати себе постійно у тій формі та тому режимі, в якому я на війні".

"Я освоїв все озброєння, яке є у моєму підрозділі, — каже Руслан. — Я був у Одесі під час відпустки після бою, і я добре розважився, ми багато грали у пейнтбол. Жалію, що не робив цього раніше. Пейнтбол — це дуже гарна підготовка до контактного бою, дуже раджу. Звідки в мене тактичне мислення? Я спілкуюсь з командирами, є вже певний досвід. Тактичне мислення прокачую  у грі PUBG, це теж такий шутер на багато гравців. Я у цій грі маю високий рейтинг, граю у клані NO MERCY, тож коли повертають з бойових завдань, і інколи випадає кілька годин — граю в PUBG".

"У нашій перемозі не сумніваюсь та намагаюсь робити для цього усе що має робити солдат у піхоті", — каже військовослужбовець.

Тим часом, стало відомо, що саме з оборони Бахмута може початися український контрнаступ. А британські Challenger 2 готові вирушити на фронт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини