Гра в довгу: у який термін Пентагон запланував постачання в Україну систем ППО NASAMS

Пентагон уклав мільярдний контракт на закупівлю NASAMS для України

Американська компанія Raytheon Technologies отримала контракт на суму 1,2 млрд. доларів для закупівлі систем протиповітряної оборони NASAMS для України. Як повідомляє видання "Коментарі", про це повідомляє офіційний сайт Пентагону.

Міноборони США уклало з компанією Raytheon Technologies Co (RTX.N) контракт на суму 1,2 мільярда доларів на постачання шести передових зенітно-ракетних комплексів NASAMS для України.

У відомстві заявили, що роботи виконуватимуться у місті Тьюксбері штату Массачусетс з орієнтовною датою завершення 28 листопада 2025 року.

Варто зазначити, що перед цим у ЗМІ постала заява міністра оборони Олексія Резнікова, який повідомив, що в Україну прибули зенітно-ракетні комплекси NASAMS та Aspide.

Загалом Вашингтон публічно заявив про готовність поставити Україні 8 комплексів NASAMS. Але постачання відбуватимуться з певною періодичністю. Перші дві установки буде розгорнуто в Україні вже незабаром.

Також зазначимо, у листопаді стало відомо, що Іспанія передає Україні новий пакет військової допомоги, який включає батарею зенітно-ракетного комплексу Aspide, системи ППО Hawk, протитанкові ракетні комплекси, гармати та снаряди до них.

Читайте також на порталі "Коментарі" - незважаючи на те, що настає некомфортна пора року для ведення бойових дій, зима в даному випадку на боці української армії, отже, в України з'явиться ще більше переваг на полі бою з росіянами. Таку думку висловив Міністр оборони США Ллойд Остін.

Також видання "Коментарі" повідомляло – ракетні удари по Україні та запеклі бої взимку: у Білому домі озвучили прогноз.