Головна Новини Суспільство Війна з Росією Готується ґрунт для зриву міжнародної підтримки України: до чого тут «Північний потік-2»
commentss НОВИНИ Всі новини

Готується ґрунт для зриву міжнародної підтримки України: до чого тут «Північний потік-2»

Деякі групи у США та Німеччині зацікавлені у зриві міжнародної підтримки України, тому розпочали підготовку до того, щоб цього досягти

15 серпня 2024, 15:43 comments3311
Поділіться публікацією:

Україна робить у Курській області несподіваний хід, змішує карти та вимагає перегляду комфортної колії, в якій багато хто почав тікати, каже політолог Олексій Копитько.

Готується ґрунт для зриву міжнародної підтримки України: до чого тут «Північний потік-2»

Міжнародна підтримка України

За його словами, у західних столицях кілька днів є явні проблеми з артикулюванням змістовної публічної позиції. Щойно думки сформулювали, західні медіа раптово та синхронно виходять із сюжетом про підрив "Північного потоку – 2".

При цьому, каже Копитько, проглядаються два чіткі посили. За його словами, по-перше, автори хочуть вибити Німеччину із конструкції підтримки України. Це, наголошує Копитько, найнаочніше підтверджує заява німецької влади, мовляв, не вийде. Хоча це лише початок суспільної історії, яку запустили в період відпусток. Нагнітання посилиться після старту політичного сезону, додав експерт.

"Мінус Німеччина – це одразу мінус ЄС. Параліч Німеччини – це тотальна залежність України від допомоги із США. З якою, як уже було доведено, можуть бути нюанси", — каже Копитько.

По-друге, за його словами, зараз хочуть представити Україну державою, де військові не підкоряються обраним політикам.

"Немає кращого способу нашкодити Україні, ніж перевести її до розряду країн, де військові можуть мати якусь особливу політичну думку, або мають прямий вплив на владу. Роздування нісенітниці про "конфлікти" та "непідпорядкування" — це спосіб гарантувати поразку України у війні, незалежно від мотивів", — наголосив Копитько.

На його думку, західні ЗМІ не вперше використовуються як таран. Явний синхронний злив інформації про розслідування, тобто гіпотези, які можуть не підтвердитися. Експерт зазначив, що у цій кампанії зацікавлена не лише Росія, а й деякі люди у Німеччині та США, які хочуть якось усе вирішувати за рахунок України.

"У сухому залишку – це підготовка ґрунту для зриву міжнародної підтримки України. Адже на 2025 рік поки що далеко не все оформлено. Якщо зайшли аж так, значить Курськ – це дуже боляче. І є ознаки, що ситуація в РФ може захитатися. Превентивно обвішують прапорцями. Думаю – не допоможе", — каже Копитько.

Він додав, що порівняно з 2021 на порядок більше людей, які переконані, що Путіна і його режим треба так чи інакше "прикінчити", а не намагатися знову приручати без глибокої роботи над помилками.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідали, що у ВП категорично спростували інформацію про те, що Україна причетна до диверсії на "Північному потоці – 2".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини