Головна Новини Суспільство Війна з Росією Головнокомандувач ЗСУ розкрив терміни наступу Росії на Часів Яр
commentss НОВИНИ Всі новини

Головнокомандувач ЗСУ розкрив терміни наступу Росії на Часів Яр

Окупанти планують захопити Часів Яр до 9 травня

14 квітня 2024, 12:30
Поділіться публікацією:

Напередодні 9 травня російське військове керівництво націлило свої зусилля на захоплення українського міста Часів Яр. Генерал-полковник Збройних сил України Олександр Сирський повідомив у своїх соціальних мережах, що противник активно нарощує військову присутність на захід від Бахмута, прагнучи прорвати українську оборону і вийти до стратегічно важливого каналу Сіверський Донець — Донбас.

Головнокомандувач ЗСУ розкрив терміни наступу Росії на Часів Яр

Головнокомандувач ЗСУ розкрив терміни наступу Росії на Годинник Яр

Сирський наголосив, що основною метою ворога є оволодіння Часоми Яром, що створить сприятливі умови для подальшого наступу на агломерацію Краматорська.

" Реалізації планів противника заважає героїчна оборона наших бригад, які буквально вгризлися в землю, стримуючи щоденні атаки ворога. Разом з тим, загроза залишається актуальною, з урахуванням того, що найвище російське військове керівництво поставило завдання своїм військам захопити Часів Яр до 9 травня". ," — додав він.

Головнокомандувач ЗСУ розкрив терміни наступу Росії на Часів Яр - фото 2

Головнокомандувач також повідомив про серйозні втрати ворога в районі мікрорайону "Новий", де атакуючі групи були знищені за допомогою дронів-камікадзе та артилерійського вогню. У рамках зміцнення оборони було впроваджено додаткові заходи – посилення засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ), а також використання високотехнологічних безпілотників.

За результатами недавнього візиту на фронт, Сирський наголосив на необхідності підвищення якості підготовки військ, особливо в морально-психологічному аспекті.

"Головний висновок із дводенної роботи на фронті — необхідність підвищення якості підготовки, у тому числі морально-психологічної складової, нарощування чисельності високотехнологічних безпілотних систем різного призначення з підготовленими операторами, підвищення якості проведення асиметричних дій з метою зниження бойового потенціалу противника", — сказав він.

У відповідь на загрозу головнокомандувач підтвердив, що Збройні сили України повністю мобілізовані для відображення агресії та захисту територіальної цілісності країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини