Головна Новини Суспільство Війна з Росією Головний козир Путіна втрачає свою силу: Financial Times розкрило подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Головний козир Путіна втрачає свою силу: Financial Times розкрило подробиці

Журналісти Financial Times зазначають, той факт, що США та їхні союзники більше не так стурбовані ядерними заявами Росії, не означає, що вони повністю відкидають загрозу

3 червня 2024, 17:24
Поділіться публікацією:

Минулого тижня російський диктатор Володимир Путін застеріг країни НАТО від дозволу Україні використовувати західні боєприпаси для завдання ударів по Росії. Глава Кремля попередив про "серйозні наслідки" і заявив, що союзники України мають усвідомлювати "маленьку територію" та "щільне населення" багатьох європейських країн, натякаючи на застосування ядерної зброї. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Financial Times".

Головний козир Путіна втрачає свою силу: Financial Times розкрило подробиці

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що Москва також нещодавно зробила дії, щоб наголосити на своїх погрозах: російські війська проводили ядерні навчання недалеко від кордону з Україною.

При цьому журналісти звертають увагу, що ці кроки не завадили кільком країнам НАТО, включаючи США, зробити останній крок сходами ескалації та схвалити використання своєї зброї всередині російських кордонів.

"Цей останній крок країн НАТО відображає суміш впевненості та знервованості. Позитивним моментом є те, що США та їхні європейські союзники зараз менше стурбовані загрозою того, що Росія стане ядерною, ніж 18 місяців тому", — йдеться у матеріалі.

З іншого боку, зазначають журналісти, західні партнери Києва також дедалі більше стурбовані ситуацією на полі бою. Нова готовність дозволити Україні завдати удару у відповідь по артилерійських позиціях і ракетних базах противника – навіть, якщо вони знаходяться на території самої Росії – відображає стурбованість тим, що Україна поступово програє війну. В результаті західні прихильники Києва почуваються змушеними терпіти більший рівень ризику, щоб утримати Україну у боротьбі.

Зазначається, що готовність Заходу прийняти на себе такий рівень ризику є різким зрушенням у мисленні після повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року. Тоді країни НАТО нервували з приводу надання Україні будь-якої наступальної зброї.

Надання Києву кожного нового значного потенціалу – ракет дальньої дії, танків, винищувачів – супроводжувалося тривалими, іноді болісними дебатами на Заході та ядерними загрозами з боку Росії. Але щоразу, коли країни НАТО переступали поріг, Кремлю не вдалося реалізувати свої ядерні погрози. І це полегшило західному альянсу зробити наступний крок.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у США пояснили, навіщо Росія проводить навчання з ядерною зброєю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини