Головна Новини Суспільство Війна з Росією Голова ГУР Буданов розкритикував роботу Телеграму. В чому загрози для нацбезпеки
commentss НОВИНИ Всі новини

Голова ГУР Буданов розкритикував роботу Телеграму. В чому загрози для нацбезпеки

Очільник ГУР Міноборони Кирило Буданов на форумі Kyiv Stratcom Forum 2024 заявив про те, що Телеграм несе загрози національній безпеці. Втім, за його словами, соцмережа має і свої плюси

27 березня 2024, 18:50
Поділіться публікацією:

Кирило Буданов назвав плюси та мінуси в роботі Телеграму. Зокрема, за його словами, Телеграм є популярним мессенджером і його читають в тому числі і мешканці тимчасово окупованих територій. Саме завдяки нього, до них можна доносити певну інформацію.

Голова ГУР Буданов розкритикував роботу Телеграму. В чому загрози для нацбезпеки

Кирило Буданов

Втім, додав Буданов, Телеграм з точки зору національної безпеки точно є загрозою.

За його словами, не може такого бути, щоб будь-хто створив собі канал, розповсюджував там інформацію, яку хоче, а потім, коли з’являються питання, прикривався тим, що начебто в Україні утискають свободу слова та ЗМІ.

"Це вже занадто… Та це не свобода ЗМІ, це трошки інакше називається"
, — заявив Буданов.

Нагадаємо, нардеп Микола Княжицький зареєстрував в Верховній Раді законопроєкт, яким пропонує не блокувати російський месенджер, а регулювати його роботу в Україні. На думку народного депутата, регулювати роботу Телеграму необхідно, бо він не блокує незаконний контент, і саме тому може загрожувати національній безпеці. Окрім того, Княжицький також вказав і на те, що Телеграм має російське походження.

При цьому портал "Коментарі" повідомляв, що у Верховній Раді вже піднімали питання заборони роботи Телеграму в Україні. Зокрема, нардеп Юрчишин запропонував врегулювати роботу Telegram, а також оподатковувати діяльність Telegram-каналів. При цьому він підкреслив, що насправді, завжди краще регулювати, ніж закривати, адже такий підхід є більш демократичним. Проте такий підхід критикують інші народні депутати. Вони кажуть, що від такої позиції тхне "совком". За їх словами, саме в колишньому Радянському Союзі забороняли все те, що не подобається.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

27 березня 2024, 19:54

Ну, это и есть свобода слова. Каждый имеет право на свое мнение и право быть услышанным. А не по принципу нравится/ не нравится вовочке. Тем свободная страна и отличается от тоталитарной.


Новини