Головна Новини Суспільство Війна з Росією Голобуцький: Компромісів не буде. Союзники змусять РФ заплатити за зруйновану економіку України
commentss НОВИНИ Всі новини

Голобуцький: Компромісів не буде. Союзники змусять РФ заплатити за зруйновану економіку України

Україна уже два роки живе в борг, її економіка зруйнована, тому вона зацікавлена у дозволі на використання заморожених активів Росії, написав у Фейсбуці політтехнолог Олексій Голобуцький, передає портал «Коментарі»

6 лютого 2024, 11:41
Поділіться публікацією:

Країни Великої сімки та Євросоюзу обговорюють план використання заморожених активів Центробанку РФ на суму понад 250 млрд дол. як заставу для допомоги у фінансуванні відновлення України. Згідно з пропозицією, що обговорюється, союзники України можуть випустити боргові зобов’язання для фінансування відбудови України, використовуючи заморожені активи як заставу для погашення боргу.

Голобуцький: Компромісів не буде. Союзники змусять РФ заплатити за зруйновану економіку України

Україні дуже потрібні російські гроші

Автори пропозиції вважають, що будь-яке врегулювання конфлікту згідно з міжнародним правом призведе до того, що Росія буде зобов’язана заплатити за шкоду, завдану Україні.

Як відзначив Олексій Голобуцький, хоча наразі йде технічне обговорення використання заморожених активів РФ, проте для України важливий підхід, який обраний союзниками, а сам: Росія заплатить у будь-якому випадку.

І такий підхід Голобуцький вважає правильним, адже в Україні зруйнована значна частина економіки.

"І це не тільки про розбомблені підприємства і житло. Це і про заміновані поля та знищену чи вкрадену техніку аграріїв. На які гроші це все відновлювати? Союзники попередньо вже взяли на себе певні точкові зобов'язання (щодо регіону, міста, підприємства, галузі абощо). Але масштаби руйнувань величезні",
— підкреслив експерт.

Також Голобуцький додав, що Україна як держава протягом двох років живе у борг, і вони рано чи пізно мають бути оплачені.

"Варіант, коли ці зобов'язання через легальні фінансові механізми перекидають на Росію, оптимальних для всіх зацікавлених сторін",
— додав Голобуцький.

За його словами, якщо Росія відмовиться оплачувати борги України, а швидше за все так і буде, тоді її просто примусять все виплатити коштом заморожених активів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що спікер  МЗС Росії Марія Захарова називає  "економічною ескалацією" і "бандитизмом"  процедуру обговорення країнами ЄС  можливої  конфіскації російських активів  для допомоги Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини