Головна Новини Суспільство Війна з Росією «Глухий кут Залужного» заблокував фінансову підтримку України з боку США
commentss НОВИНИ Всі новини

«Глухий кут Залужного» заблокував фінансову підтримку України з боку США

Західні партнери України могли передумати про фінансову підтримку України після одкровень Залужного у ЗМІ

11 грудня 2023, 15:37 comments3611
Поділіться публікацією:

Як повідомляє портал "Коментарі", Сенат заблокував проходження пакету фінансової допомоги Україні. І є більша ймовірність того, що до нового року наша країна не отримає жодної підтримки з боку США. Переговори з цього питання, які тривають у ці хвилини за океаном, поки що заходять у глухий кут. При цьому, публічні аргументи американців відрізняються від тих, що звучать на закритих зустрічах. Так, республіканці блокують питання надання фінансової підтримки Україні, аргументуючи свій крок "проблемою мексиканських мігрантів", пише "Голос Америки".

«Глухий кут Залужного» заблокував фінансову підтримку України з боку США

Валерій Залужний. Фото: із відкритих джерел

"Республіканці наполягали на своїх вимогах вжити жорсткіших заходів щодо контролю за імміграцією на кордоні США з Мексикою. За результатами голосування 49 сенаторів були "за" та 51 – "проти". Відповідно законопроект про фінансування на суму $110,5 млрд не отримав 60 голосів, необхідних для початку дебатів у Сенаті, до складу якого входить 100 законодавців", — зазначає видання Forbes.

Але реальною причиною тимчасового заморожування американської допомоги на закритих зустрічах називають провал контрнаступу та "тупикову ситуацію" на фронті, посилаючись при цьому на слова Головкому Валерія Залужного.

Про те, що публікація Залужного в The Economist про нібито "глухий кут" і "безвихідь" у прифронтових регіонах України активно обговорюється сьогодні за зачиненими дверима в США, вже підтвердили й українські депутати. За словами депутата Олексія Гончаренка, на зустрічах з американськими політиками міністр оборони Рустем Умеров "говорив про контрнаступ та статтю в The Economist".

У статті для The Economist, нагадаємо, Валерій Залужний стверджував, що "ситуація на фронті зайшла в глухий кут, а український наступ змінився позиційною війною, яка може затягтися на роки".

Також Залужний писав, що Україна таким чином "застрягла у тривалій війні, в якій Росія має перевагу", відзначаючи при цьому падіння морального духу України.

Ще тоді, одразу після публікації, такі слова Головнокомандувача шокували західну аудиторію. Міжнародні партнери України, яким з кожним місяцем все складніше даються дискусії про необхідність продовжувати допомагати нашій країні, втратили всі можливі аргументи.

Тези та висновки Валерія Залужного фактично заблокували не лише абстрактну віру західних союзників у перемогу України у цій війні, а й реальні засоби для існування українців.

"Без грошей США вже за місяць можуть розпочатися перебої із соцвиплатами", — пояснює голова бюджетного комітету Ради Роксолана Підласа.

За її словами, доведеться скорочувати витрати у соціальній та гуманітарній сфері, а також шукати гроші до бюджету на внутрішньому борговому ринку.

Інакше кажучи, є великий ризик, що вже у січні виплачуватимуть пенсії не в повному обсязі та не всім.

Нагадаємо, Валерій Залужний опублікував статтю в The Economist: "Ukraine's commander-in-chief on breakthrough he needs to beat Russia". Вона викликала великий резонанс. Головне за що критикували матеріал військові та експерти – це безпідставність тверджень Головкому про те, що військова ситуація в Україні нібито зайшла у безвихідь.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини