Головна Новини Суспільство Війна з Росією Глава РПЦ зробив комплімент Путіну
commentss НОВИНИ Всі новини

Глава РПЦ зробив комплімент Путіну

Російський патріарх не раз висловлювався на підтримку державної влади РФ та її політики

28 листопада 2023, 17:56
Поділіться публікацією:

Патріарх Російської православної церкви Кирило заявив, що "молитиметься" за те, щоб президент Росії Володимир Путін і надалі "продовжував працю на благо Росії та її народу". Про це заявив голова РПЦ під час пленарного засідання "Всесвітнього російського народного собору", в якому взяв участь і Володимир Путін.

Глава РПЦ зробив комплімент Путіну

Патріарх Кирило і Путін

За словами глави РПЦ, чиї слова передають російські ЗМІ, "недоброзичливці" РФ здивовані "єдності народу Росії". При цьому він виступив проти запровадження в Росії "єдиної ідеології", питання про необхідність якої почали порушувати в РФ. Кирило вважає, що у росіян "і так є" національна ідея, вона полягає у щирій любові та відданості батьківщині.

Окремо глава РПЦ виступив проти посилення ролі мусульманських мігрантів із Середньої Азії у російських містах. Як він заявив, міграційна ситуація в Росії загрожує збереженню російської культури. На думку Кирила, трудові мігранти повинні поважати традиції і народ РФ, "цінність прибутку не може бути вищою за цінності держави".

Нагадаємо, що глава РПЦ неодноразово давав зрозуміти, що підтримує політику Путіна щодо України, у тому числі й військове вторгнення РФ у суміжну державу. Так, 8 жовтня під час зустрічі з ченцями глава РПЦ заявив, що РФ "протистоїть нині світовому злу", і навів приклад преподобного Сергія Радонезького, який "не побоявся благословити Дмитра Донського".

"Він же ясно розумів, що це не тільки духовне, а й політичне діяння, проте тихий старець не злякався, благословив і потім молився. А в результаті — перемога", — заявив Кирило.

Тим часом, Північна Корея вперше за 60 років зробила рідкісну згадку.

Путін у своїй великій промові про "російський світ" згадав Молотова і Сталіна.

А також глава РФ пояснив без чого не може існувати Росія.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини