Глава Пентагону назвав єдиний варіант завершення війни в Україні

Ллойд Остін вірить у переговори, які покладуть край війні

Рано чи пізно, але війна в Україні завершиться переговорами. При цьому, необхідність продовження підтримки України нікуди не зникла. Її треба продовжувати надавати Києву. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив міністр оборони США Ллойд Остін, повідомляє прес-служба Пентагону.

"Нам необхідно знизити напруженість на Близькому Сході і знайти спосіб досягти перехідного періоду в Україні. Ми продовжуватимемо підтримувати Україну, як ми вже говорили, і вони самі визначать, коли настане час сісти за стіл переговорів. Але, я вже говорив це раніше, цей конфлікт у якийсь момент закінчиться переговорами", - зазначив Ллойд Остін.

Глава Пентагону висловив подяку Ватикану за його гуманітарні зусилля та наголосив на важливості подальшої співпраці для полегшення страждань постраждалих від воєн.

Зазначається, що під час зустрічі з Папою Римським було обговорено питання глобальної безпеки, а також важливість мирних ініціатив у зонах конфліктів, включаючи Близький Схід та Україну.

Читайте також на порталі "Коментарі" - готовність Кремля до переговорів щодо припинення війни проти України залежить від низки чинників. Але головний із них – це позиція майбутнього президента США. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час спілкування з представниками мас-медіа зробив президент Володимир Зеленський.

"На мою думку, по-перше, це залежить від виборів у Сполучених Штатах. Я думаю, що вони спостерігатимуть за політикою Сполучених Штатів у цьому питанні. А Сполучені Штати продемонструють політику дуже швидко, після виборів, на мою думку", - висловився український лідер.

Також видання "Коментарі" повідомляло – розпочалася підготовка до переговорів: чому Україні не варто боятися "Стамбула".