Головна Новини Суспільство Війна з Росією Гірше Бахмута: бійці ЗСУ розповіли про бої на лівому березі Дніпра
commentss НОВИНИ Всі новини

Гірше Бахмута: бійці ЗСУ розповіли про бої на лівому березі Дніпра

Військові розповіли про бої на лівобережній Херсонщині

16 грудня 2023, 23:36 comments1049
Поділіться публікацією:

Військовослужбовці ЗСУ зітнулися з надзвичайно складними умовами ведення боїв на лівому березі Дніпра у Херсонській області. Про це пише видання The New York Times, передає портал "Коментарі". 

Гірше Бахмута: бійці ЗСУ розповіли про бої на лівому березі Дніпра

ЗСУ висадилася на лівобережжі Херсонщини. Фото з відкритих джерел

Один з військових, з яким спілкувалося видання, розповів, що бої на лівобережжі Херсонщини складніші, ніж були у Бахмуті.

"Нічого подібного я не бачив ні в Бахмуті, ні в Соледарі", — розповів боєць ЗСУ.

За словами українських солдатів, переправа через Дніпро далася їм надзвичайно великою ціною. Вони розповіли, що при наступі ворог наносив по них удари на березі річки та у воді.

"Умови дуже важкі. У більшості місць немає можливості окопатися. Місцевість перетворилися на болото з грязюки, покрита воронками від бомб, які наповнені водою", — розповів один з українських військових.

Як пише видання, після переправи через Дніпро найважчі бої відбуваються в селі Кринки, яке знаходиться у 20 милях від Херсона. Українським військам вдалося захопили у селі вузьку смугу будинків, де вони закріпилися.

Солдати назвали перебільшеними офіційні повідомлення української влади про те, що ЗСУ створили на лівому березі Дніпра кілька опорних пунктів.

"Позицій немає. Немає такого поняття, як спостережний пункт або позиція. Там неможливо закріпитися. Перемістити туди обладнання неможливо. Це навіть не боротьба за виживання. Це самовбивча місія", — сказав боєць ЗСУ.

Співрозмовники видання також розповіли, що через інтенсивні обстріли у ЗСУ немає можливості евакуйовувати з лівого берега загиблих побратимів, через що їхні тіла по кілька тижнів лежать у багнюці.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини