Головна Новини Суспільство Війна з Росією Генштаб: ЗСУ змусили ворога відступити одразу на чотирьох напрямках
commentss НОВИНИ Всі новини

Генштаб: ЗСУ змусили ворога відступити одразу на чотирьох напрямках

Росіяни активно залучають штурмову та армійську авіацію

15 серпня 2022, 08:00 comments1471
Поділіться публікацією:

Як і в попередні дні неспокійно на Донбасі. Ворог намагається наступати, стикаючись із обороною ЗСУ. Росія зробила активні штурми одразу на чотирьох напрямках: Слов'янському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському, але українські військові стримали ворожі штурми та змусили противника відійти. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляється в ранковому зведенні Генштабу ЗСУ у Facebook.

Генштаб: ЗСУ змусили ворога відступити одразу на чотирьох напрямках

ЗСУ. Фото: Генштаб ЗСУ у Facebook

Ворог здійснив обстріл зі ствольної артилерії в районах населених пунктів Люті, Іскрисківщина та Біловоди Сумської області.

На Харківському напрямку противник обстріляв з танків та реактивної артилерії райони населених пунктів Світличне, Шаповалівка, Прудянка, Дементіївка, Розплідник, Великі Проходи, Російські Тишки, Перемога, Верхній Салтів, Гусарівка, Базаліївка, Стара Гнилиця та Протопопівка. Завдав авіаційних ударів біля Ртищівки та Верхнього Салтова.

На Слов'янському напрямі ворог робив вогняну поразку з артилерії різних типів недалеко від Великої Камишевахи, Бражівки, Залимана, Вернопілля, Мазанівки та Богородичного.

Вів штурмові дії у напрямі Тихоцьке – Долина, успіху не мав, зазнав втрат, відійшов.

На Краматорському напрямку супротивник намагається вести наступальні дії. Активно залучає штурмову та армійську авіацію. Зафіксовано обстріли недалеко від Білогорівки, Григорівки, Стародубівки, Веселого, Федорівки та Сіверська.

На Бахмутському напрямку ворог активізував розвідку переднього краю української оборони, здійснював обстріли з артилерії та танків біля Торецька, Бахмутського, Білогорівки, Курдюмівки, Василівки, Зайцева та Залізного. Завдав авіаційних ударів у районі населеного пункту Соледар. Вів наступальні бої у напрямах Соледара та Кодеми, успіху не мав, відійшов.

На Авдіївському напрямку зафіксовано обстріл поблизу Срібного, Красногорівки, Опитального, Первомайського, Новобахмутівки та Мар'їнки, а також авіаудар біля Красногорівки.

З метою покращення тактичного становища окупанти вели наступальні бої у напрямку Пєсков та Першотравневого, успіху не мали, відійшли.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог здійснював обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Вугледар, Велика Новосілка, Новомихайлівка, Новоданилівка, Терновате, Бурлацьке, Чарівне, Зелене Поле, Мала Токмачка, Полтавка.

Вів повітряну розвідку БпЛА біля Степногірська, Щербаків, Степного та Гуляйполя.

У напрямку населеного пункту Времівка українські воїни знешкодили розвідку окупантів. Ворог вів наступальні бої у напрямку до Павлівки, успіху не мав, відійшов.

На Південнобузькому напрямку противник основні зусилля зосереджує зміст зайнятих районів. Здійснював обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Степова Долина, Лимани, Прибузьке, Новомиколаївка, Котлярове, Партизанське, Першотравневе, Благодатне, Кобзарці, Веселий Кут, Тернівка, Андріївка, Лозове, Нанес.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому РФ не ризикне влаштувати ядерну катастрофу в Україні – як уже реагує Захід.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Вадим

15 серпня 2022, 08:48

В сводке только действия РФ. ВСУ ничего не делают, от слова совсем. Где наступление на Херсон, которым все уши прожужжали? Трепло...


Новини