Генсек НАТО назвав найбільший ризик у війні в Україні

Генсек НАТО Столтенберг назвав перемогу Путіна у війні в Україні найбільшим ризиком

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг прокоментував можливість зняти обмеження для України на використання далекобійної зброї для ударів по Росії. За словами Столтенберга, попри усі ризики застосування такої зброї, найбільша небезпека для Європи у війні – це перемога Путіна.

Єнс Столтенберг в інтерв'ю британській радіостанції LBC оцінив можливість дати дозвіл Україні завдавати ударів західною зброєю вглиб Росії. Генсек НАТО вважає, що кожна країна має самостійно ухвалювати рішення, чи дозволяти Україні бити по Росії.

"Ці рішення мають ухвалювати окремі союзники, але важливо, щоб ми тісно консультувалися з цих питань", - сказав Столтенберг.

Також генсек НАТО позитивно відгукнувся на дискусії щодо зняття обмежень на використання далекобійної зброї для України. За словами Столтенберга, попри заяви про існуючі ризики та збільшення ескалації через далекобійну зброю, найбільшою небезпекою стане перемога Росії у війні проти України.

"У нас повномасштабна війна в Європі, розв'язана Москвою. У цій війні немає варіантів без ризику. Але я, як і раніше, вважаю, що найбільшим ризиком для нас буде перемога Путіна в Україні", - наголосив Столтенберг.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що через недостатню допомогу від країн Заходу Україна втрачає обороноздатність та можливість проводити наступальні операції.

Також "Коментарі" писали, що Володимир Зеленський розповів, чи отримала Україна дозвіл на використання далекобійної зброї для ударів вглиб Росії. За його словами, Україна планує використовувати її виключно для ударів по військових об'єктах.