Головна Новини Суспільство Війна з Росією Генерал назвав міста України, які можуть прикрити NASAMS від російських "Іскандерів"
commentss НОВИНИ Всі новини

Генерал назвав міста України, які можуть прикрити NASAMS від російських "Іскандерів"

В умовах бойових дій ці ППО ще не перевірялися

24 липня 2022, 14:57 comments2221
Поділіться публікацією:

За умов великого постачання норвезьких зенітно-ракетних комплексів NASAMS закрити небо над Україною можна буде до кінця 2023 року. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю сайту "Обозреватель" розповів екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант Ігор Романенко.

Генерал назвав міста України, які можуть прикрити NASAMS від російських "Іскандерів"

ЗРК NASAMS. Фото: із відкритих джерел

Екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ припускає, що ті ЗРК, які передадуть Україні найближчим часом, можуть, зокрема, прикрити небо над столицею України.

Ігор Романенко вважає, що насамперед закрити небо над столицею – це правильне рішення, бо саме там знаходиться центр прийняття рішень. Що стосується інших міст, які можна було б прикрити від ворожих ракет, то тут потрібно реалізувати принцип "тришкиного каптана".

"Коли утворилася "дірка", відриваємо "латку" з іншого місця та прикриваємо нею це місце. А на старому місці з'являється "дірка", – пояснив генерал-лейтенант.

Він також повідомив, що радіус дій NASAMS на висоті дорівнюватиме 20 км і 40 км — по дальності.

При цьому Романенко звернув увагу, що у війні в Україні для цих ППО пройде вперше реальне практичне застосування, бо раніше ця зброя не перевірялася у бойових діях. Військовий зазначив, що попередньо NASAMS можуть працювати по балістичних та крилатих ракетах, у тому числі й по російських "Іскандерах".

Читайте також на порталі "Коментарі" — різка заява Орбана про війну в Україні : чому він частково правий – чого тепер чекати від Європейського Союзу. Експерти детально розібрали ситуацію у ексклюзивному інтерв'ю для нашого видання.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини