Головна Новини Суспільство Війна з Росією Генерал назвав головний провал Кремля: що Росія найбільше хотіла знищити в перші дні війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Генерал назвав головний провал Кремля: що Росія найбільше хотіла знищити в перші дні війни

Генерал Михайло Забродський вважає, що величезним прорахунком Кремля була впевненість, що ППО та авіація України – знищені

16 грудня 2022, 16:20 comments1726
Поділіться публікацією:

Росія в перші дні війни планувала провести повітряний бліцкриг і знищити всю протиповітряну оборону та авіацію України. У підсумку агресор думав, що йому це вдалося, але пізніше зрозумів, що всі заяви виявилися помилковими. Українська ППО та авіація вистояла. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на генерала Михайла Забродського у матеріалі "Укрінформ".

Генерал назвав головний провал Кремля: що Росія найбільше хотіла знищити в перші дні війни

Михайло Забродський. Фото: із відкритих джерел

Михайло Забродський зазначив, що російська армія планувала повністю знищити українську ППО, а через тиждень – авіацію, що залишилася. Проте противнику це не вдалося зробити.

"Насправді українська ППО вистояла і відчайдушно продовжувала чинити опір. Недооцінивши рівень її живучості, а також стійкість, відвагу і впертість наших льотчиків і зенітників, ворог зухвало списав її з розрахунків", — розповів генерал.

За його словами, самообман російського військового командування у тому, що воно було впевнене, що наразі повністю контролює небо над Україною. Саме тому російська авіація активно перейшла до підтримки сухопутних угруповань, але згодом у Кремлі зрозуміли, що прорахувалися. Коли літак за літаком ЗСУ почали "приземляти" супротивника, то в РФ нарешті прийшла прозріння, що українська ППО та авіація все ще на ходу. Військові України почали активно збивати російські надсучасні літаки Су-34 і Су-35, модернізовані МіГ, а також хвалені пропагандистами ракети "Іскандер" і "Калібри".

"Цей катастрофічний для ворога прорахунок і надав вкрай необхідний для нашої ППО перепочинок і час на перегрупування", — зазначив генерал.

Михайло Забродський додав, що російські генерали, які пройшли війну в Сирії, думали, що мають гарний бойовий досвід і можуть планувати операції наперед, готуючись до війни проти України, але все виявилося зовсім інакше.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Угорщина виконала прохання Кремля: кого не буде у новому пакеті санкцій ЄС.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини