Головна Новини Суспільство Війна з Росією Генерал-бунтівник Теплинський заговорив про втрати десантників РФ – у Кремлі відразу ж вжили заходів
commentss НОВИНИ Всі новини

Генерал-бунтівник Теплинський заговорив про втрати десантників РФ – у Кремлі відразу ж вжили заходів

Вже за кілька годин відеозвернення командувача десантників Теплинського було вилучено

4 серпня 2023, 08:00 comments7779
Поділіться публікацією:

Російський генерал-полковник, командувач Повітряно-десантних військ Михайло Теплинський розкрив втрати російських десантників на війні проти України. Втім, за кілька годин його відеозвернення заблокували. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

Генерал-бунтівник Теплинський заговорив про втрати десантників РФ – у Кремлі відразу ж вжили заходів

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, воєначальник вкотре публічно розкритикував міноборони, навівши нібито статистику втрат серед підпорядкованих йому військ. У відеозверненні з нагоди дня ВДВ Теплинський заявив, що з початку війни на фронті в Україні не менше 8500 російських десантників нібито було поранено.

"Це рідкісне офіційне розкриття інформації про втрати, які російські офіційні особи значною мірою прагнули приховати з розвитком війни", – зазначають аналітики.

Однак пропагандистський канал "Звєзда" швидко видалив цю святкову промову Теплинського. Російські джерела стверджували, що це пов’язано саме з озвученою ним кількістю втрат.

Водночас BBC та "Медіазона" повідомляють, що станом на 30 липня в Україні було ліквідовано не менше 1800 російських десантників. Співвідношення вбитих і поранених становить у середньому 1:3 (якщо не трохи більше) для російських сил в Україні.

Аналітики припускають, що в міноборони РФ намагалися цензурувати розкриття Теплинським подробиць про нові формування десантників, оскільки міністр оборони Сергій Шойгу та інші військові чиновники раніше обговорювали створення інших формувань, але не уточнювали їхні назви й точну підпорядкованість частинам.

В ISW нагадали, що Теплинський вже не вперше бунтує проти керівництва Генштабу та Міноборони. 23 лютого, до так званого дня захисника вітчизни, цей же генерал-полковник розкритикував начальника ГШ Валерія Герасимова щодо масштабів російських втрат в Україні.

Кілька тижнів тому ходили чутки про звільнення і навіть підготовку ліквідації Теплинського. Втім, днями воєначальник знову з'явився у публічному просторі та заговорив про формування двох нових десантних полків та відтворення 104-ї дивізії. 

Читайте також на порталі "Коментарі" — контрнаступ ЗСУ: у Пентагоні озвучили новий прогноз.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини