Головна Новини Суспільство Війна з Росією Гайдай назвав справжню мету Кремля з «референдумом» на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Гайдай назвав справжню мету Кремля з «референдумом» на Донбасі

Глава Луганської ОВА вважає, що крок із "референдумами" потрібен Москві, щоб мати причину для оголошення загальної мобілізації

20 вересня 2022, 07:20 comments2292
Поділіться публікацією:

Прихована мобілізація, що йде повним ходом у Росії, не дає очікуваного результату і в окупантів, як і раніше, є великі проблеми з живою силою на війні проти України. Після проведення постановочних референдумів про приєднання Луганської та Донецької областей до Росії у Путіна з'явиться шанс оголосити загальну мобілізацію і війну Україні за нібито атаку на територію Росії. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку висловив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, повідомляє "Радіо Свобода".

Гайдай назвав справжню мету Кремля з «референдумом» на Донбасі

Сергій Гайдай. Фото: з відкритих джерел

Сергій Гайдай вважає, що над "результатами" фейкового "референдуму" ніхто довго не думатиме в Росії. Ці результати покажуть нібито бажання мешканців Донецької та Луганської областей увійти до складу Росії. Москва якнайшвидше постарається все це провести. І тоді вже деокупація тимчасово окупованої української Луганської області, на думку Росії, буде "прямим нападом на Росію". Це розв'яже руки Кремлю в питанні загальної мобілізації вже не для участі в "спецоперації", а для участі у справжнісінькій нічим не замаскованій війні проти України.

За словами голови Луганської ОВА, росіяни мають величезні труднощі з набором людей. Живої сили катастрофічно не вистачає. Тому можуть піти на такий хитрий крок.

Що стосується просування ЗСУ в Луганській області, то Сергій Гайдай зазначив, що поки що можна говорити про небагато населених пунктів Луганщини, які українським військовим вдалося звільнити, але незабаром ситуація може зміниться.

Читайте також на порталі "Коментарі" — окупанти знову захотіли постріляти: Зеленський відреагував на удар Росії Південноукраїнською АЕС.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини