Головна Новини Суспільство Війна з Росією Гарантій безпеки недостатньо: у Зеленського пояснили, який крок чекають від Заходу, заради миру
commentss НОВИНИ Всі новини

Гарантій безпеки недостатньо: у Зеленського пояснили, який крок чекають від Заходу, заради миру

Щоб не допустити перемоги російського диктатора Володимира Путіна, потрібно "набагато більше, ніж просто гарантії безпеки"

18 вересня 2024, 09:05
Поділіться публікацією:

Лише одних гарантій безпеки з боку західних союзників України недостатньо для встановлення тривалого миру та безпеки в Європі. Про тривалий світ можна буде говорити лише тоді, коли Україна стане повноправним членом НАТО. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у колонці екс-генсека НАТО Андерса Фога Расмуссена та глави Офісу президента Андрія Єрмака "Як досягти миру через силу в Україні".

Гарантій безпеки недостатньо: у Зеленського пояснили, який крок чекають від Заходу, заради миру

Членство України у НАТО. Фото: із відкритих джерел

"Разом з негайною підтримкою союзники України повинні зобов'язатися надавати їй військову техніку та фінансові ресурси стільки, скільки потрібно. Україна вже отримала довгострокові гарантії безпеки від більш ніж 30 країн у рамках Київського договору безпеки, співавторами якого ми є. Тепер настав час довести, що ці гарантії мають силу", — йдеться у публікації.

Єрмак і Расмуссен у своїй колонці пишуть, що найближчими місяцями їхні зусилля будуть зосереджені на тому, щоб ці гарантії були реалізовані.

"Для цього ми проводитимемо моніторинг їх виконання, оцінку нових загроз та акцентування на тому, як потреби України узгоджуються з ширшою стратегією оборони Європи", — розповіли глава Офісу президента та колишній генсек НАТО.

Однак, наголошують Єрмак і Расмуссен, щоб не допустити перемоги російського диктатора Володимира Путіна, потрібно "набагато більше, ніж просто гарантії безпеки".

Єрмак і Расмуссен зійшлися на думці, що єдиний спосіб забезпечити довгостроковий мир та безпеку в Європі – гарантувати членство України в НАТО не на рівні спільних декларацій, а конкретними кроками. Автори статті застерігають, якщо Україна залишиться у сірій зоні між Росією та Альянсом, це дасть причину для нового витка агресії та насильства. Лідери НАТО повинні діяти рішуче та запропонувати Україні шлях до членства.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Трамп хотів вийти з НАТО під час свого президентства: Столтенберг вперше назвав причину.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини