Головна Новини Суспільство Війна з Росією Фронту потрібна відкритість Генштабу щодо впровадження інноваційних реформ. Про що мова
commentss НОВИНИ Всі новини

Фронту потрібна відкритість Генштабу щодо впровадження інноваційних реформ. Про що мова

Збройним силам конче потрібні реформи, про це у Фейсбуці відзначив військовий Ігор Луценко. За його словами, це потрібно для того, щоб налагодити ефективну роботу у застосуванні безпілотників

9 квітня 2024, 12:20
Поділіться публікацією:

Збройні сили потребують реформ задля того, щоб їх структура змогла відповідати нинішнім потребам у застосуванні дронів, відзначив Ігор Луценко.

Фронту потрібна відкритість Генштабу щодо впровадження інноваційних реформ. Про що мова

Дрони на фронті

За його словами, насправді безпілотники стали основним видом озброєння та військової техніки. Частково, каже він, це сталося через брак старих видів озброєння та боєприпасів до них. Проте, підкреслив військовий, на дрони почали переходити, оскільки вони дешеві, прості та інтелектуальні.

Тобто, підкреслив військовий, саме дрони стали основним засобом для розвідки, а також збору інформації, щоб забезпечити ситуаційну обізнаність командирів. Тепер же, додав Луценко, саме безпілотники перетворюються на основний засіб ураження лінійних підрозділів.

"Не кулемети, не міномети, не артилерія з її невисоким темпом стрільби, не танки з їх вразливістю — а саме ФПВ-коптери, котрі працюють як камікадзе і як бомбардувальники, є нині найперспективнішим для України, враховуючи міжнародно-політичні та економічні реалії"
, — підкреслив Луценко.

Саме тому, впевнений військовий, абсолютно усі підрозділи, які ведуть оборону чи наступають, повинні будуватися навколо свого основного засобу ураження — тобто дронів. На його думку, і піхота, і міномети, і кулемети, і сапери, і ППО, і артилерія повинні допомагати підрозділам дроноводів робити свою роботу. А саме: прикривати їх і доповнювати, посилювати їх вогневе ураження.

Як результат, вважає Луценко, розвідка, зв’язок, ремонт, а також логістика повинні будуватися перш за все навколо завдання забезпечити ефективну діяльність дронових ударників і саперів. Радіотехнічна розвідка і спеціалісти з радіоелектронної боротьби мусять бути частиною дронового підрозділу, працювати під командуванням його командирів, а не автономно.

Це, підкреслює Луценко, потребує змін у якості управління. За його словами, командири мотопіхотних чи механізованих батальйонів мають де-факто стати командирами підрозділів повітряних, водних та наземних дронів. Для цього, додає військовий, потрібна відповідна освіта, курси, котрі включатимуть дистанційну і очну компоненти. Тобто, підкреслив він, необхідно, фактично, всю армію без винятку перевчити на дрони. ЗСУ слід роботизувати повністю, заявив Луценко.

"А взагалі, нам би дуже допомогла відкритість Генштабу до пропозицій щодо інноваційних реформ у війську. Зміни у технічних характеристиках тих засобів, якими воюють нині солдати на фронті, випереджають структурні зміни у бойових підрозділах. Нині з росіянами воює не струнка вертикаль, а мережа — в тому числі і низових ініціатив, котрі займаються розвідкою, ураженням, РЕРом і РЕБом тощо. Відтак, з мережею потрібно по-своєму ефективно взаємодіяти. Мережа цього чекає"
, — підкреслив військовий.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що на думку експертів, саме дрони принесуть перемогу Силам оборони.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини