Франція розпочинає роботу зі створення спецтрибуналу для злочинців РФ

Париж допомагає українській прокуратурі та Міжнародному кримінальному суду розслідувати злочини

Франція розпочала роботу зі створення спеціального трибуналу для злочину російської агресії в Україні. У роботі братимуть участь європейські та українські представники. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву Міністерства закордонних справ Франції.

У МЗС зазначили, що боротьба із безкарністю за злочини, скоєні в Україні, є пріоритетом для Франції. Тому країна допомагає українській прокуратурі та Міжнародному кримінальному суду розслідувати злочини.

"Про пропозицію створити спеціальний трибунал щодо злочину російської агресії в Україні, ми почали працювати з нашими європейськими та українськими партнерами", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що посол з особливих доручень Антон Кориневич нещодавно відвідав МЗС Франції та обговорив питання створення спецтрибуналу.

Варто нагадати, що у вересні в Україні було створено робочу групу для створення спеціального міжнародного трибуналу зі злочину агресії. Крім того, глава держави Володимир Зеленський наголосив, що Британія могла б очолити зусилля щодо створення спецтрибуналу.

Читайте також на порталі "Коментарі" - довга гра: у які терміни Пентагон запланував постачання в Україну систем ППО NASAMS.

Також видання "Коментарі" повідомляло – країни НАТО на саміті в Бухаресті обговорювали постачання Україні коштів для підтримки російських ударів, енергосистеми, а також систем ППО. При цьому щодо ЗРК Patriot все залишається туманним. Тим часом Угорщина продовжує блокувати участь України в засіданнях НАТО, вимагаючи "вирішити питання, що назріло давно, про права угорської меншості в Закарпатті". Чи є можливість вплинути на угорську позицію, яка суперечить думці практично всіх членів НАТО? Як оцінюєте ситуацію з постачанням Україні озброєнь для відбиття російської агресії? Чому Захід досі гальмує деякі життєво необхідні позиції? Журналісти "Коментарів" із цими питаннями звернулися до експертів.