Головна Новини Суспільство Війна з Росією Франція може передати Україні аналоги HIMARS
commentss НОВИНИ Всі новини

Франція може передати Україні аналоги HIMARS

Йдеться про три одиниці LRU M270 на гусеничному ході. Про передачу Україні РСЗВ заявили також у Німеччині.

12 жовтня 2022, 21:43
Поділіться публікацією:








Україна може отримати три одиниці французької модифікації РСЗВ HIMARS – ракетні установки LRU M270. Про це повідомляє BBC .

Франція може передати Україні аналоги HIMARS

LRU M270. Фото з відкритих джерел


Джерела ЗМІ повідомляють, що Франція на сьогоднішній зустрічі союзників України у форматі "Рамштайн" пообіцяла передати Україні три такі установки. Офіційного підтвердження цієї інформації наразі немає.


Журналісти також зазначають, що, на думку експертів із проекту Onyx, Франція має на озброєнні лише 12 установок LRU M270. Крім того, ще 40 не модернізованих LRM M270 зберігаються на складах.


Настанови, про які йдеться, — на гусеничному ході.




У свою чергу Міноборони Німеччини пообіцяло протягом наступних кількох тижнів передати Україні додаткові РСЗВ MARS II та артилерійські установки PzH 2000. У відомстві не уточнили кількість одиниць озброєння.


"Зустріч у форматі "Рамштайн" у особливий час: російські ракетні обстріли та часткова мобілізація, імітаційні референдуми, український контрнаступ. Ми координуємо нашу постійну підтримку. У наступні кілька тижнів ще більше PzH 2000 та MARS II будуть надані Україні", — заявили в Мінобороні. ФРН.


Як повідомляло наприкінці вересня видання "Коментарі", США пообіцяли передати Україні ще 18 систем HIMARS . Однак у Пентагоні зазначили, що передача техніки в повному обсязі займе "кілька років", оскільки передаватимуть нові системи в міру їхнього виробництва, а не ті, що зберігаються на складах.


Нагадаємо також, що Україна веде переговори зі США про постачання ракет, дальність польоту яких перевищує 100 кілометрів . За словами посла України у США Оксани Маркарової, на цю тему проводяться регулярні розмови представників сторін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини